To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς χοιρινό κατσαρόλας κρασάτο με κρεμμυδάκια στιφάδο !

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει χοιρινό κατσαρόλας κρασάτο με κρεμμυδάκια στιφάδο.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό χοιρινή σπάλα κομμένη σε μερίδες

400 γραμμ. κρεμμυδάκια στιφάδου

4 μεγάλα καρότα κομμένα ροδέλες

1 κλωνάρι σέλινο

Αλάτι

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 λίτρο λευκό κρασί ξερό

2 φύλλα δάφνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το καρότο και κατόπιν το χοιρινό. Όταν έχουν σωταριστεί κι αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το σέλινο και όλα τα μπαχαρικά μαζί.

Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μια περίπου ώρα προσέχοντας να μην μείνει το φαγητό χωρίς υγρό (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό κατά την διάρκεια του μαγειρέματος). Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές ή φούρνου ή με ρύζι.

SHARE