To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς κοτόπουλο νανάκι με τζίντζερ και πορτοκάλι !

Για αυτή την εβδομάδα ο σεφ Βασίλης Παπικινός μαγειρεύει κοτόπουλο νανάκι με τζίντζερ και πορτοκάλι .

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο νανάκι

1 μέτριο κρεμμύδι

1 πορτοκάλι μεγάλο (το ξύσμα και το χυμό του)

Αλάτι

Πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο τζίντζερ ή τζίντζερ σε σκόνη

2 κουταλιές βουτύρο ή μαργαρίνη

1 φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπωλ και με την βοήθεια ενός μίξερ χεριού ή μέσα σε ένα μπλέντερ αναμειγνύονται όλα τα υλικά (βούτυρο, κρασί, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και πορτοκάλι) καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα μαζί. Με το υλικό αυτό μαρινάρουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Το βάζουμε σε μία γάστρα ή σε σκεύος με καπάκι, προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα και 15 λεπτά.

 

SHARE