To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μοσχαράκι με φασκόμηλο και καρότα

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει για αυτή την εβδομάδα μοσχαράκι με φασκόμηλο και καρότα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι σπάλα ή ελιά

2 κρεμμύδια μέτρια ξερά ψιλοκομμένα

4 καρότα κομμένα φέτες μετρίου πάχους

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 λίτρο κρασί λευκό

Αλάτι

Πιπέρι

2 κλωνάρια φρέσκο φασκόμηλο ή μια κουταλιά σούπας ξερό φασκόμηλο

Μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το μοσχάρι που έχουμε κόψει σε κύβους και προσθέτουμε το καρότο, σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το φασκόμηλο, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το άλατι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για μιάμιση ώρα προσέχοντας να μην μείνει το φαγητό μας χωρίς υγρά (προσθέτουμε αν χρειαστεί νερό). Σερβίρεται με ρύζι, πατάτες τηγανητές, πουρέ πατάτας ή ψητά λαχανικά.

SHARE