To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μοσχάρι κοκκινιστό !

Ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει Μοσχάρι κοκκινιστό με πατάτες, μελιτζάνα και καρότο

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι νωπό (ελιά ή σπάλα ή οσομπούκο ή ποντίκι)

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε μεγάλους κύβους

2 καρότα μέτρια κομμένα σε φέτες

2 φρέσκιες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

400 γραμ. κονκασέ ντομάτας

1 κουταλάκι πελτές ντομάτας

½ ματσάκι σέλινο (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

2 φύλλα δάφνης

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο πολύ καλής ποιότητας

½ φλυτζάνι κρασί ξηρό (κατά προτίμηση κόκκινο)

2 δόντια σκόρδο  (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο (προαιρετικό) και κατόπιν προσθέτουμε το κρέας κομμένο σε μπουκιές και το θωρακίζουμε από όλες τις πλευρές. Αφού θωρακιστεί σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το κονκασέ ντομάτας και το πελτέ και σκεπάζουμε το κρέας με νερό. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μία ώρα και κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα καρότα και το σέλινο (προαιρετικά). Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 40 περίπου ακόμη λεπτά προσέχοντας να υπάρχει στην κατσαρόλα τόσο υγρό όσο να μαγειρευτούν ομοιόμορφα τα υλικά της κατσαρόλας. Καταναλώνεται ως έχει ή και με ένα απλό ριζότο ή με πουρέ πατάτας.

 

SHARE