To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς φάβα !

Λόγω νηστείας ο σεφ Βασίλης Παπικινός προτείνει για αυτή την εβδομάδα φάβα.

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό φάβα (κατά προτίμηση ελληνικής προέλευσης)

2 μέτρια καρότα

1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο καλής ποιότητας

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφού βάλουμε για μισή ώρα περίπου την φάβα σε καθαρό νερό την ξεπλένουμε καλά και την βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αναλογία νερού 1 προς 2 δηλ. στο ½ κιλό φάβα 1 λίτρο νερό. Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφού την ξαφρίσουμε προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το καρότο -είτε τριμμένα είτε ψιλοκομμένα- ούτως ώστε να βράσουν μαζί με την φάβα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά και προς το τέλος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε εν τω μεταξύ συνεχώς με μικρή ξύλινη κουτάλα με αργές κινήσεις για να μην καούμε απο την καυτή φάβα. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κύμινο που θα δώσει στην φάβα μια ιδιαίτερη γεύση. Στην συγκεκριμένη παρασκευή έχουμε αντικαταστάσει το κρεμμύδι με καρότα. Αν θέλουμε να εκτελέσουμε την κλασσική εκδοχή της φάβας αντί για τα καρότα προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες. Επίσης μπορούμε να σερβίρουμε την φάβα είτε απευθείας από την κατσαρόλα είτε αφού πρώτα την πολτοποιήσουμε με την βοήθεια ηλεκτρικής ράβδου (bimmer). Στη φωτογραφία η φάβα είναι «παντρεμένη». Για να την «παντρευτούμε» σωτάρουμε σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, λίγη κάπαρη (αν θέλουμε και λιαστή ντομάτα) προσθέτουμε και λίγη φρέσκια ντομάτα και μαγειρεύουμε για δύο λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

SHARE