To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς χοιρινή τηγανιά !

Για την εβδομάδα αυτή ο chef Βασίλης Παπικινός προτείνει χοιρινή τηγανιά ή χοιρινό με κρεμμύδι.

ΥΛΙΚΑ

1 Κιλό χοιρινός λαιμός ή χοιρινή σπάλα κομμένο σε μικρά κομματάκια (μπουκίτσες)

1 Κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μέτριες φέτες

1/4 Φλυτζάνι ελαιόλαδο καλής ποιότητας

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε μικρές μπουκίτσες . Με τη βοήθεια κουτάλας ανακατεύουμε συχνά για να σωταριστεί το κρέας πολύ καλά από όλες τις πλευρές. Μετά από ένα τέταρτο περίπου προσθέτουμε το κρεμμύδι που έχουμε κόψει σε φέτες ,το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι μα μαραθεί το κρεμμύδι χωρίς να προσθέσουμε νερό αφού το κρεμμύδι βγάζει αρκετά υγρά . Μπορούμε να σβήσουμε με κρασί λευκό ή με χυμό από φρέσκο λεμόνι. Επίσης μπορούμε προαιρετικά να προσθέσουμε και λίγη ξερή ρίγανη. Προτιμότερο είναι αν υπάρχη η δυνατότητα να μαγειρευτεί το φαγητό σε εστία με γκάζι για καλύτερο αποτέλεσμα.

SHARE