To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς μπακαλιάρο βραστό (παστό) !

Ένα παλιό φαγητό που έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας .Μπακαλιάρο βραστό (παστό) προτείνει ο chef Βασίλης Παπικινός.

ΥΛΙΚΑ

1 Φύλλο μπακαριάρο παστό περίπου 1.200 γραμμάρια

4 πατάτες κομμένες ροδέλες

4-5 μέτρια καρότα

3 κλωναράκια φρέσκο σέλινο

πιπέρι

Αλάτι

Χυμός από ένα μεγάλο φρέσκο λεμόνι

1-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια

1/2 φλ. ελαιόλαδο καλής ποιότητας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαλμυρίζουμε καλά τον παστό μπακαλιάρο τοποθετώντας τον σε λεκάνη με κρύο νερό, το οποίο αλλάζουμε τακτικά μέχρι να ξαλμυρίσει καλά και τον  κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα  βάζουμε τα λαχανικά ( πατάτες ,κρεμμύδια ,καρότα και σέλινο ) σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας χωρίς να παραβράσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον παστό μπακαλιάρο ,το αλάτι ,πιπέρι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να βράζουμε για ακόμη 15-20 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό από το φρέσκο λεμόνι. Το ίδιο πιάτο παρασκευάζεται και με την προσθήκη φρέσκιας ολόκληρης ντομάτας , ενώ υπάρχει και η έκδοση με αυγολέμονο. Επίσης για λόγους οικονομίας χρησιμοποιείται και ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος που είναι ήδη ξαλμυρισμένος , αλλά το αποτέλεσμα είναι γευστικά κατώτερο.

 

SHARE