To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς χταπόδι κρασάτο !

O chef Βασίλης Παπικινός προτείνει χταπόδι κρασάτο.

ΥΛΙΚΑ

Ι χταπόδι μέτριο ή μεγάλο ανάλογα με  την ποσότητα που θέλουμε να μαγειρέψουμε.(Το χταπόδι “μαζεύει” στο μαγείρεμα)

1 μικρό φλυτζάνι ελαιόλαδο

2 φλυτζάνια κρασί κόκκκινο

πιπέρι

2 φύλλα δάφνη

ΣΥΝΤΑΓΗ

Αφού κόψουμε το χταπόδι σε κομματάκια  είτε χωρίζοντας τους αποκλαμούς το ξεπλένουμε αρκετά. Το τοποθετούμε σε καρσαρόλα και το φέρνουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς κάποιο υγρό. ‘Οταν το χταπόδι έχει “πειεί” τα υγρά του και έχει πάρει ένα σκουρόχρωμο χρώμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο προκειμένου να σωταριστεί το χταπόδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο,το πιπέρι και τη δάφνη και “σβήνουμε” με το κρασί. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε σε χαμηλή – μέτρια φωτιά το χταπόδι. Όταν δούμε ότι έχει εξατμιστεί το κρασί το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σερβίρουμε είτε σαν ορεκτικό, είτε σαν κύριο πιάτο με βραστή πατάτα,πουρέ πατάτας ,βραστά ή ψητά λαχανικά, με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές. (Την ώρα που σοτάρουμε το χταπόδι με το ελαιόλαδο μπορούμε να προσθέσουμε ένα μέτριο κρεμμύδι).

 

SHARE