Οι Σύλλογοι Μηλίων Πειραιά και Κατακομβών Μήλου έκοψαν την πίτα τους και βράβευσαν μαθητές

Ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Πειραιά και ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Οι Φίλοι των Κατακομβών Μήλου» έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίττα τους  τη Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στο ανακαινισμένο μετά από τις καταστροφές λόγω πλημμύρας (2 φορές) οίκημα του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» Βιτωλίων 20 Πειραιά..

Η προσέλευση των πατριωτών ήταν αθρόα.. Την πίττα μας ευλόγησε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Καράμπελας .Χαιρετισμό απηύθυναν , η Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κ. Χρυσούλα Ευριπίδου-Τομπαλίδου, η οποία εκτός από τις ευχές της, μετέφερε και τις ευχές του Δημάρχου Μήλου κ. Γεράσιμου Δαμουλάκη και της πολιτευτού Νέας Δημοκρατίας Αικατερίνης Μονογυιού, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου «Οι Φίλοι των Κατακομβών Μήλου» κ. Εμμανουήλ  Μαρκαντώνης και ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ πατριώτης μας Νίκος Συρμαλένιος.  Επίσης μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο επίτιμος Πρόεδρος του Συνδέσμου των Απανταχού Μηλίων και πρώην Αντιδήμαρχος του Δήμου Κερατσινίου κ. Εμμανουήλ Νίνος, ο Μιλτιάδης Πελοποννήσιος  θεματικός υπεύθυνος NOVE Κυκλάδων, ο Ξυδής Ευάγγελος εκπρόσωπος του Ηλία Αποστόλη, επιχειρηματία και χορηγό του Συνδέσμου μας, πρόεδροι και μέλη των συλλόγων από την Ομοσπονδία συλλόγων μικρών Κυκλαδονήσων, η κ. Βασιλική Γουλιμή-Τομπαλίδου, λογοτέχνης-ποιήτρια, η οποία απήγγειλε και ένα ποίημα της για την Μήλο  και ο αγαπητός φίλος και υποστηρικτής του Συνδέσμου Γεώργιος Μουνδρέας.

Φέτος για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Σύνδεσμος των Απανταχού Μηλίων επανέφερε, μετά από πρόταση του επίτιμου Προέδρου της και πρώην Πρόεδρου του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Νίνου, την βράβευση των αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Το πρώτο βραβείο (ευρώ300) δόθηκε στην Ξυδού Ειρήνη του Αντωνίου και της Αικατερίνης η οποία συγκέντρωσε κατά το σχολικό έτος 2016-2017 τον γενικό βαθμό είκοσι (20), το δεύτερο βραβεία (ευρώ 200) δόθηκε στην Ανδριάνα Ξυδού του Γεωργίου και της Ελένης, η οποία συγκέντρωσε τον γενικό βαθμό δέκα εννέα και δώδεκα δέκατα τέταρτα (19 & 12/14) και το τρίτο βραβείο (ευρώ 100) δόθηκε στην Μαρία-Ιωάννα Χατζή  του Θεοδώρου και της Σοφίας, η οποία συγκέντρωσε τον γενικό βαθμό δέκα εννέα και οκτώ δέκατα τέταρτα (19 & 8/14). Επίσης έπαινοι δόθηκαν στον Εμμανουήλ Χατζή του Θεοδώρου και της Σοφίας και στην Παρασκευή Ξυδού του Αντωνίου και της Αικατερίνης, οι οποίοι συγκέντρωσαν έκαστος τον γενικό βαθμό δέκα εννέα και τέσσερα δέκατα τέταρτα (19 & 4/14)

Την εκδήλωση μας πλαισίωσαν με την παρουσία τους και μέλη της Χορωδίας Ελλληνικής και Παραδοσιακής Μουσικής  “Ο ΚΕΡΚΗΣ” , με υπεύθυνη διδασκαλίας την κυρία Ανδριανα Μοκα  και μονοδοί την κυρία  Βάγια Μαντέλου και Κωνσταντίνα Βήχου, με κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδος.  Ευχαριστούμε την Κωνσταντίνα Βήχου μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου μας  και χοροδιδάσκαλο της χορευτικής ομάδας «ΚΕΡΚΗΣ» για την προσφορά της, τον κ. ΄Αγγελο Ρίζο για την δωρεάν προσφορά του ηχοσυστήματος και τον γιό του Στέφανο που με το βιολί του μας ταξίδεψε στα όμορφα νησιά του Αιγαίου. Ευχαριστούμε επίσης και την Μαριάννα Μαρκαντώνη για τα όμορφα κάλαντα που μας είπε. Ακόμα ευχαριστούμε τις κυρίες του Συνδέσμου μας για τα όμορφα εδέσματα που προσέφεραν.

Το  φλουρί της πίττας των επισήμων «έπεσε» στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, Δωρόθεο Β΄, ο Θεός να τον έχει πάντα δυνατό και δημιουργικό.  Το δεύτερο φλουρί έπεσε στον κ. Φωτεινό.

Ευχαριστούμε θερμά τον Βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό, κ. Ιωάννη Βρούτση, ο οποίος, στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας των συλλόγων μας, απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος τις ευχές του.

Τέλος ευχαριστούμε  όλους τους συμπατριώτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΩΝ                                                    ΓΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ  ΜΗΛΙΩΝ                                                «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΟΜΒΩΝ ΜΗΛΟΥ»

«Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ-ΤΟΜΠΑΛΙΔΟΥ                           ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗΣ

 

 

 

SHARE