To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς λαχανόρυζο !

Ο Chef Βασίλης Παπικινός από τον “Αλευρόμυλο” διάλεξε μία απλή συνταγή και μαγειρεύει λαχανόρυζο.

Λαχανόρυζο

Υλικά και Συνταγή

1 κιλό λάχανο χοντροκομμένο σε λωρίδες

2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 πράσο ψιλοκομμένο (προαιρετικά) και περισσότερο στην περίπτωση που δεν έχουμε φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κουταλιά ντοματοπελτές

1 φλυτζάνι ρύζι γλασέ ή καρολίνα

150 gr ελαιόλαδο καλής ποιότητας

1 μάτσο άνιθο ή σέλινο (προτιμήστε το σέλινο)

αλάτι – πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι και αφού αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα προσθέτουμε το λάχανο ανακατεύουμε καλά και αφού μαραθεί προσθέτουμε 2 φλυτζάνια περίπου νερό ,την ντομάτα,τον ντοματοπολτό,αλάτι,πιπέρι και το σέλινο ή τον άνιθο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 20 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι και τελειώνουμε το φαγητό. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε φρέσκο χυμό από λεμόνι στο  σβήσιμο του φαγητού ή να συνοδεύσουμε το λαχανόρυζο με τυρί της αρεσκείας μας.

 

 

SHARE