Προβολή ταινίας το “Παιχνίδι της μίμησης” στο ΕΠΑ.Λ.Μήλου

Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 20.30  θα προβληθεί η ταινία “Το  παιχνίδι της μίμησης” στη βιβλιοθήκη του ΕΠΑ.Λ. Μήλου.

Σενάριο:
“Με την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο καθηγητής μαθηματικών και  “Πατέρας της Επιστήμης των Υπολογιστών” Άλαν Τούρινγκ γίνεται μέλος  μιας ομάδας Βρετανών επιστημόνων οι οποίοι προσπαθούν με άκρα  μυστικότητα να σπάσουν το γερμανικό κώδικα επικοινωνιών. Αλαζόνας,  εσωστρεφής κι εμμονοληπτικός, ο Τούρινγκ θέλει να δουλέψει με το δικό  του τρόπο και όταν ο Τσόρτσιλ τον θέτει επικεφαλής της ομάδας, οι  υπόλοιποι συνεργάζονται μαζί του απρόθυμα. Πιεσμένος από παντού,  πρέπει να δείξει γρήγορα αποτελέσματα, τα οποία μοιάζουν να αργούν  απελπιστικά…”

Η ταινία έλαβε οχτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων  Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία  του Κάμπερμπατς, κερδίζοντας ένα στην κατηγορία Διασκευασμένου  Σεναρίου. Συγκέντρωσε, επίσης, εννέα υποψηφιότητες για BAFTA, πέντε  για Χρυσή Σφαίρα και τρεις για τα Βραβεία Σωματείου Αμερικανών  Ηθοποιών του 2014.

Το trailer της ταινίας:
https://www.youtube.com/watch?v=qcDhvZYsmzM

SHARE