To MilosVoice μαγειρεύει για εσάς χοιρινό με σέλινο !

Ο chef Βασίλης Παπικινός από το εστιατόριο “Αλευρόμυλος” στη Μήλο θα παρουσιάζει πιάτα από την ελληνική γαστρονομία στο ΜilosVoice.gr

Χοιρινό με σέλινο

Συνταγή και υλικά :

1 κιλό χοιρινό σπάλα ή λαιμός

1 κιλό σελινόριζα (σέλερι)

2 μέτρια κρεμμύδια 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 1 ματσάκι άνιθος (στις Κυκλάδες ο μάραθος είναι πιο διαδεδομένος και μπορεί να αντικαταστήσει τον άνιθο)

1 φλυτζάνι παρθένο έξτρα ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

2 πατέτες (προαιρετικά)

2 αυγά 2 λεμόνια ο χυμός τους.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το κρέας το χοιρινό κομμένο σε κύβους και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο. Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα να σωταριστούν και αυτά μέχρι να πάρουν ενα χρυσαφένιο χρώμα. Στο σημείο αυτό μπορούμε να σβήσουμε το φαγητό μας με ενα φλυτζάνι λευκό ξηρό κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό χλιαρό όσο να καλύψει το κρέας και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη σε μέτρια φωτιά (ποτέ δεν μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά όσο και να βιαζόμαστε πολλές φορές) για περίπου μια ώρα και κατόπιν προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σέλερι (σελινόριζα) και τον άνιθο. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε το φαγητό για περίπου μια ώρα ακόμα.Αν θέλουμε προαιρετικά μαζί με το σέλερι προσθέτουμε και τις δυο πατάτες κομμένες σε κύβους. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο και χλιαρός ο ζωμός του χτυπάμε τα δυο αυγά με το χυμό από τα δύο λεμόνια ,προσθέτουμε σταδιακά στο αυγολέμονο μια μεγάλη κουταλιά από το ζωμό του κρέατος ανακατεύοντας συνεχώς και κατόπιν ρίχνουμε σιγά-σιγά το αυγολέμονο στην κατσαρόλα μέχρι να σωματωθεί καλά με το φαγητό μας το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε χαμηλή φωτιά. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα δύο αυγά με 250 γρ.φρέσκου στραγγιστού γιαουρτιού (για όσους έχουν δυσανεξία στο αυγό ή εξαιτίας διατροφικής συνήθειας) με το ίδιο και ίσως νοστιμότερο αποτέλεσμα.

Καλή σας όρεξη !

 

 

 

 

SHARE