“Βροχή” τα μετάλλια και οι επιδόσεις για τους αθλητές της Μήλου στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο για τους Μηλιούς αθλητές ολοκληρώθηκαν  οι «29οι Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στίβου»  που έλαβαν μέρος στο ανακαινισμένο στάδιο  της Μυκόνου το  Σάββατο και Κυριακή 7-8/10/2017.

Οι αθλητές μας άρτια προετοιμασμένοι παρά τις δυσμενείς αθλητικές εγκαταστάσεις του νησιού μας μπόρεσαν να κάνουν πολύ αισθητή την παρουσία τους και  κατακτήσαν  3 χρυσά μετάλλια,  2 ασημένια  και 1  χάλκινο ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαν πολύ καλά πλασαρίσματα στην τελική κατάταξη.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος μεγάλος αριθμός αθλητών όλων των σωματείων του αρχιπελάγους. Πρωταθλήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο Πανναξιακός με 119 β που στηρίχθηκε κυρίως στην Μηλέικη βοήθεια ,  δεύτερη ομάδα στην βαθμολογία  βρέθηκε ο διοργανωτής σύλλογος Α.Ο. Μυκόνου με 114β  με την  βοήθεια και εδώ των Μηλιών πρωταθλητών και τρίτος σύλλογος ο Παγχιακός με 93β. Η παραπάνω βαθμολογία φανερώνει και την  μεγάλη δυναμική ακόμη και σε πανελλήνιο επίπεδο των δύο συλλόγων των Κυκλάδων.

Η διοργάνωση του 2018 αναμένεται να είναι στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου -Σάμου, με την Ικαρία να διεκδικεί κι εκείνη τη διοργάνωση.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με την παρέλαση όλων των ομάδων , την έπαρση της σημαίας  και τις τιμητικές βραβεύσεις των κορυφαίων αθλητών μεταξύ των οποίων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και της Μηλιάς  Πρωταθλήτριας Ελλάδος  Μαρίας Καβαλιέρου από τον Γεν. Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή.

Στον αγωνιστικό τομέα ο δυνατός  άνεμος που επικρατούσε  εμπόδισε την επίτευξη σπουδαίων επιδόσεων , αυτό όμως δεν εμπόδισε τους αθλητές μας  να γράψουν μια από τις πιο χρυσές σελίδες στην ιστορία του Μηλέικου αθλητισμού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΛΙΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος   Μαρία Καβαλιέρου του Πανναξιακού  για δεύτερη συνεχή χρονιά κερδίζει 2 χρυσά μετάλλια στο  άλμα σε μήκος και στην σκυταλοδρομία 4χ100.

Η 13χρονη σπρίντερ Πηνελόπη Τουρλάκη του Πανναξιακού   κέρδισε και αυτή το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό σε αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στα 150μ με επίδοση 20,70 χάνοντας για ελάχιστα εκατοστά το ρεκόρ αγώνων (20,57).
Ασημένιο μετάλλιο και για την πρωταθλήτρια Ελλάδος Μάλλη Ιωάννα του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ στον ακοντισμό σε ένα αγώνισμα πολύ υψηλού επιπέδου χάνοντας το χρυσό για ελάχιστα εκατοστά από μια εξίσου ισάξια και με πολύ πλούσιο βιογραφικό αθλήτρια από την Μυτιλήνη. Να θυμίσουμε ότι η Ιωάννα αποτελεί  μέλος και της Εθνικής ομάδος και διαγράφει μια καταπληκτική χρονιά. Επίσης η Ιωάννα κατετάγη και 4η στο αγώνισμα της σφαιροβολίας βοηθώντας την βαθμολογική συγκομιδή της ομάδος της.
Ο Χρήστος Ντούλας του ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ο τρίτος Μηλιός πανελληνιονίκης αν και δεν αγωνίσθηκε στο τριπλούν και στα εμπόδια που ειδικεύεται δεν δυσκολεύθηκε να κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του μήκους .
Σπουδαία εμφάνιση και για τον Γιώργο Χαβάκη του Παμμηλιακού  που κατέκτησε για τα Μηλέικα χρώματα το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ και κατετάγη επίσης και 4ος στα 100μ.

Η Αφροδίτη Λιβανίου του Πανναξιακού   κατετάγη 4η στα 300μ τρέχοντας με αγωνιστικό  θράσος και κέρδισε ότι καλύτερο μπορούσε απέναντι σε σπουδαία ονόματα του αγωνίσματος.

Μεγάλη εμφάνιση και για τον Ιωάννη Σκαρώνη του ΙΕΡΑΞ 1960 που κατετάγη στην 5η θέση στα 1000μ με σπουδαία επίδοση χάνοντας κυριολεκτικά στο φίνις το μετάλλιο.
Η Nεφέλη Μαρκέτου του Πανναξιακού  κατετάγη 6η στο αγώνισμα των 200μ μεγαλύτερης όμως αγωνιστικής κατηγορίας από  αυτήν που ανήκει.
Η Κελλυ Λιβανίου κατετάγη 7η στα 600μ. Ο Μάνος Καβαλιέρος του ΑΟ Μυκονου κατετάγη  10os στα 1000μ . Επίσης αγωνίσθηκαν με τα χρώματα του πρωταθλητή Πανναξιακού  η  Μαρία Μάλλη στο μήκος  και η Ασημίνα   Βαμβουνη στα 600μ.

Η  Αγγελική Βαμβούνη  του Α.Σ.Φιλωτίου  τερμάτισε στην 7η θέση στα 300μ .

Με τα χρώματα του Παμμηλιακού αγωνίσθηκαν και οι παρακάτω αθλητές : Σταθοπούλου Αντωνία στο μήκος Γυναικών, η Ζούλια Ελένη 7η  στα 100μ γυναικών ο Νοστράκης Αγησίλαος 8ος  στην σφαιροβολία,  η εξελίξιμη σπρίντερ  Βήχου Αικατερίνη που κατετάγη 7η στα 200μ κορασίδων και η Μιχαηλία Ραπανάκη στα 200μ.

Επίσης με τα χρώματα του ΙΕΡΑΞ 1960 αγωνίσθηκε και η αθλήτρια ημιαντοχής Μαθιουδάκη Αθανασία.

 

 

 

 

SHARE