Μεγαλοπρεπής ο εορτασμός των Κατακομβών στη Μήλο με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας (Photos)

To πρωί της Κυριακής 11 Ιουνίου  τελέστηκε  στον ιερό  ναό  του  Αγίου Νικολάου Τρυπητής   η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία των Αγίων Πάντων, ενώ στις 11 πμ. κατέφθασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος τον οποίον καλωσόρισε ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας ξεναγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  στο  ιερό  μνημείο  των  Κατακομβών της Μήλου .
Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Παυλόπουλος στο λιμάνι του  Αδάμαντα απεκάλυψε  μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο αναμνηστική λίθο ανάδειξης της  Μήλου σε Ιερά Νήσο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας πρός τον εκπρόσωπο της εκκλησίας Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο  να κάνουν μαζί την αποκάλυψη της πλάκας ώς δείγμα της ενότητας  της εκκλησίας και της πολιτείας που πρέπει να πορεύονται μαζί. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Αδάμαντα κ. Βασίλης Παπικινός πρόσφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τοπικά εδέσματα
Τέλος στο συνεδριακό κέντρο “Γεωργιος Ηλιοπουλος” ο δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης ανακήρυξε τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο επίτιμο δημότη της Μήλου και του πρόσφερε τρία δώρα, μία αναμνηστική πλακέτα , το άγαλμα της Αφροδίτης και το  βιβλίο  που περιέχει το θρυλικό διάλογο Μηλίων και Αθηναίων που διασώζει ο Θουκυδίδης στην Ιστορία του , ο οποίος έλαβε χώρα τον Μάρτιο του 416 π.Χ. στη Μήλο, μεταξύ των αθηναίων πολιορκητών και των πολιορκημένων Μηλίων.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαραχτήρισε επιφορτισμένη την ευθύνη του  που του δημιουργεί αυτή η τιμή.Τελειώνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Παυλόπουλος τόνισε:
Eυχαριστώ θερμά  η τιμή που μου κάνατε δεν είναι μόνο για το προσωπό μου  αλλά για το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και αυτή  η τιμή  μετατρέπεται σε χρέος απέναντι στη Μήλο με την περαιτέρω προσπάθεια  από μέρους μου για την ολοκλήρωση του  μνημείου  των Κατακομβών όπου κρατά μέσα ζωντανά κομμάτια της χριστιανικής ιστορίας .
Ασπασία Σίδερη
SHARE