Ιστιοπλοϊκό προσάραξε στην Αχιβαδόλιμνη

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ιστιοπλοικού σκάφους “Ασπασία” το οποίο παρασύρθηκε από το αγκυροβόλιο του Αδάμαντα λόγω των ισχυρών ανέμων και ακυβέρνητο προσάραξε στη παραλία της Αχιβαδόλιμνης. Αμέσως έσπευσαν σε βοήθεια άνδρες του Λιμεναρχείου Μήλου με τον λιμενάρχη κ. Βασίλη Βαρδαξή.

Φωτογραφία : Ασπασία Σίδερη

Με δελτίο τύπου το Υπουργείο   Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει για την προσάραξη του Ιστιοπλοικού σκάφους χθές  25 Οκτωβρίου 2016 στην Αχιβαδόλιμνη Μήλου.

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης του Ι/Φ ”ΑΣΠΑΣΙΑ” Ν.Π. 10296, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κόλπου Αδάμαντα ν. Μήλου.
Στο σημείο έσπευσαν το Ρ/Κ ”MILOS PILOT” Ν.Π. 7831, το Ε/Γ “ΓΕΩΡΓΙΟΣ” Ν. Λαυρίου 893, το Ε/Γ – Τ/Ρ   “ΒΟΛΚΑΝΟ” Ν.Μ. 47, καθώς και δύτης, προς παροχή συνδρομής.
Με τη συνδρομή στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. αποβιβάσθηκαν οι ανωτέρω επιβαίνοντες, οι οποίοι  μεταφέρθηκαν με όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Λιμενικό Κατάστημα της περιοχής, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή δεν κατέστη δυνατή η ρυμούλκηση του εν λόγω Ι/Φ.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου, ενώ παράλληλα απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

SHARE