Άλλο ένα Χρυσό για τη Μήλο από την Μαρία Καβαλιέρου

Απίστευτη επίδοση με 5μ και 72εκ στο μήκος  από την Μαρία Καβαλιέρο Νέες διακρίσεις, μετάλλια και πολύ υψηλές επιδόσεις μας πρόσφεραν και αυτό το Σαββατοκύριακο 11-12/6/2016 οι Μηλιοί αθλητές του Περικλή Καβαλιέρου  που αγωνίσθηκαν σε πολύ σπουδαία  meeting  πανελλήνιας εμβέλειας σε Σχηματάρι και Ν. Σμύρνη.

ΣΤΑΔΙΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ  «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΠΑΣΤΑΣ 2016»

Η  14χρονη Μαρία Καβαλιέρου αθλήτρια του Πανναξιακού  αγωνίσθηκε στο στάδιο του Σχηματαρίου   στους αγώνες με την ονομασία ¨ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΠΑΣΤΑΣ» όπου συμμετείχαν η πλειοψηφία των κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών σε ένα από τα τελευταία τους τεστ ενόψει των πανελλήνιων πρωταθλημάτων που ακολουθούν.

Η Μαρία  αγωνίσθηκε στο άλμα σε μήκος παγκορασίδων  και με επίδοση 5μ και 72 εκ  όχι μόνο κέρδισε την  1η θέση και το χρυσό μετάλλιο αλλά πέτυχε και την καλύτερη επίδοση στην κατηγορία της  στην Ελλάδα για την φετινή περίοδο. Η επίδοση της επίσης  είναι και η 4η καλύτερη μέχρι 18 ετών και η 17η  για την κατηγορία γυναικών!!!!    Άξιο σημείωσης  ότι στο τέλος του αγώνα την συνεχάρη ο  Γκεόργκι Πομάσκι ομοσπονδιακός προπονητής των αλμάτων    του ΣΕΓΑΣ   δίνοντας της παράλληλα και χρήσιμες συμβουλές.

Επόμενος αγώνας και μεγάλος στόχος της αθλήτριας μας είναι πλέον  το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Ναύπλιο στις 2-3/7/2016 όπου στοχεύει στην κατάκτηση δύο  μεταλλίων τόσο στο μήκος όσο και στο αγώνισμα των 80μ με εμπόδια αφού με επίδοση 12’’,42 έχει και την 3η καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα.

Ο Χρήστος Ντούλας αθλητής του Α.Ο Μυκόνου  συμμετείχε και αυτός στους αγώνες του Σχηματαρίου και με εντυπωσιακή εμφάνιση στα 100μ με εμπόδια πέτυχε επίδοση 16,41 (-2μ κόντρα άνεμος) κερδίζοντας την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο, αποδεικνύοντας ότι είναι σε θέση να διεκδικήσει μια πολύ καλή θέση στο πανελλήνιο του Ναυπλίου. Να τονίσουμε ότι  ο Χρήστος ασχολείται με το τεχνικό αγώνισμα  των εμποδίων μόνο 3 μήνες.

Επίσης στους παραπάνω αγώνες συμμετείχε και η εξελίξιμη σπρίντερ Νεφέλη Μαρκέτου  που αγωνίσθηκε για πρώτη φορά σε αγώνες εκτός Κυκλάδων και  με επίδοση 21’’,05  στα 150μ κατετάγη 17η στις 34  αθλήτριες που  συμμετείχαν στο αγώνισμα. Στόχος της Νεφέλης η συμμετοχή της στον τελικό του αγωνίσματος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

ΣΤΑΔΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ «ΠΑΝΙΩΝΙΑ 2016»

Η  Λιβανίου Αφροδίτη αθλήτρια του Πανναξιακού   αγωνίσθηκε στο στάδιο της Νέας Σμύρνης στο αγώνισμα των 600μέτρων  Παγκορασίδων  κόντρα στις καλύτερες αθλήτριες του λεκανοπεδίου  και με επίδοση 1΄, 50’’ τερμάτισε στην 6η θέση   δείχνοντας ότι στο Πανελλήνιο του Ναυπλίου  με λίγο καλύτερη επίδοση θα  διεκδικήσει θέση στην πρώτη οκτάδα. Να θυμίσουμε ότι η Αφροδίτη ήταν πριν λίγες ημέρες η νικήτρια  στο ίδιο αγώνισμα στα «Ορσίππεια 2016»  στα Μέγαρα.

Η μικρότερη αδελφή της Αφροδίτης η 11χρονη  Κέλλυ Λιβανίου  ξεδίπλωσε το σπουδαίο ταλέντο της στα 300μ της κατηγορίας των μίνι και με εκπληκτική επίδοση για την ηλικία της 52’’,50 κατετάγη 4η χάνοντας για λίγο το χάλκινο μετάλλιο  ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό αθλητριών που συμμετείχαν στο αγώνισμα των 300μ.

Αν στα παραπάνω παιδιά  προσθέσουμε και την ακοντίστρια  Ιωάννα Μάλλη που έχει μια από τις κορυφαίες επιδόσεις στην Ελλάδα στο αγώνισμα του ακοντίου με 36,05  στην κατηγορία των ΠΚ Α΄, τότε   είναι ευκόλως κατανοητό ότι η Μήλος για πρώτη φορά στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού θα εκπροσωπηθεί  στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Ναύπλιο με πολύ ισχυρή ομάδα αθλητών με στόχο την διεκδίκηση μεταλλίων και την   και την κατάταξη τους  σε πολύ υψηλές θέσεις στην Πανελλήνια κατάταξη.

 

 

SHARE