Η Μηλέικη “Dream team” του στίβου σάρωσε με 20 χρυσά στα διασυλλογικά πρωταθλήματα Κυκλάδων στη Νάξο (Photos)

Υψηλές επιδόσεις  και όρια πρόκρισης  στα  Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Ίσως την καλύτερη εμφάνιση από άποψη διακρίσεων και επιδόσεων  πραγματοποίησαν οι Μηλιοί αθλητές του Περικλή Καβαλιέρου στα διασυλλογικά πρωταθλήματα Κυκλάδων   (ππ α – πκ α,  π – κ,  σύνθετα ππ β – πκ β) που διεξήχθησαν το τριήμερο  23-24-25/4/2016 στο εκπληκτικό στάδιο στολίδι της Νάξου, χαρίζοντας 12 χρυσά μετάλλια στον Πανναξιακό και 8 χρυσά στον Α.Ο Μυκόνου. Σύνολο 20 χρυσά !!!. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλοι οι αθλητές άρτια προετοιμασμένοι  κέρδισαν μόνο πρώτες θέσεις και μάλιστα με πολύ υψηλές επιδόσεις, που οι περισσότερες αποτελούν και όρια πρόκρισης στα πανελλήνια πρωταθλήματα που ακολουθούν. Στους αγώνες συμμετείχαν αθλητές από τα εξής   σωματεία των Κυκλάδων: Πανναξιακός, Α.Ο Μυκόνου, Ηφαιστος Σαντορίνης, Παμμηλιακός, Ανδριακός, Α.Ο Πάρου και ο Ναξιακός.

Η 14χρονη Μαρία Καβαλιέρου του Πανναξιακού  με την εκπληκτική επίδοση στο μήκος 5,47 στη κατηγορία των πκ α  όχι μόνο κέρδισε την πρώτη θέση αλλά παράλληλα πέτυχε και την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην Ελλάδα την τρέχουσα χρονιά.  Η ίδια με επίδοση 13,10 και κόντρα άνεμο κέρδισε και στα 80μ με εμπόδια. Και οι δύο επιδόσεις αποτελούν όρια πρόκρισης για τα πανελλήνια πρωταθλήματα τόσο των πκ α όσο και των κορασίδων !!!  Η Μαρία επίσης ήταν η νικήτρια στο μήκος κορασίδων και βασική στην νικήτρια ομάδα του Πανναξιακού στα 4χ100. Σύνολο 4 χρυσά !!!

Η 15χρονη ρίπτρια  Μαλλη Ιωάννα  κέρδισε τα αγωνίσματα της σφαιροβολίας και του ακοντισμού τόσο στην κατηγορία των πκ α όσο και της μεγαλύτερης  των  κορασίδων. Με επίδοση 32,20 έπιασε και αυτή το  υψηλό όριο για την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πκ α  όπου θα αγωνιστεί με υψηλούς στόχους. Σύνολο 4 χρυσά!!!

Όριο για το Πανελλήνιο πκ α  έπιασε και η  νέα αποκάλυψη των σπρίντ η 14χρονη Νεφέλη Μαρκέτου η οποία με χρόνο 20,50 στα 150μ όχι μόνο κέρδισε  εύκολα την πρώτη θέση αλλά με το σπαθί της μπήκε στην αποστολή για το πανελλήνιο στο Ναύπλιο. Επίσης η Νεφέλη κέρδισε και τα 200μ στις κορασίδες και ήταν βασική και στην ομάδα της σκυταλοδρομίας του Πανναξιακού που κέρδισε το χρυσό στα 4χ80 αλλά και στα 4χ100. Σύνολο 4 χρυσά !!!

Ο 14χρονος Κριστιάν Ντούλας αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της τρομερής ομάδος  του Α.Ο Μυκόνου στα 4χ300 ππ α  όπου έπιασε το υψηλό  όριο  για την συμμετοχή της στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Επίσης η ίδια ομάδα ήταν η νικήτρια στα 4 χ100 στους παίδες. Ο Κριστιάν ο οποίος μια εβδομάδα πριν ήταν ο νικητής των συνθέτων (έξαθλο) ήταν και ο νικητής στα 100μ με εμπόδια. Σύνολο 3 χρυσά !!!

Ο 14χρονος  Μάνος Καβαλιέρος  αθλητής των μεγάλων αποστάσεων πρόσφερε άλλο ένα χρυσό στην ομάδα του Α.Ο Μυκόνου στο αγώνισμα των 3000μ

Η 14χρονη Αφροδίτη Λιβανίου του Πανναξιακού πρόσφερε επίσης  ένα χρυσό στα 600μ.

Η 13χρονη Μαρία Μάλλη του Πανναξιακού αδελφή της Μάλλη Ιωάννας του Α.Ο Μυκόνου μετά την νίκη της στο τρίαθλο ( 60μ, μήκος, μπαλάκι) στην Πάρο επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της  και στο   τρίαθλο της Νάξου  σε διαφορετικά αγωνίσματα (60 εμπ, σφαίρα , ύψος). Κέρδισε την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη, την πρώτη θέση την σφαίρα , την δεύτερη στα 60μ με εμπόδια και την δεύτερη στο ύψος. Επίσης κέρδισε και  το χρυσό ως μέλος της ομάδος του Πανναξιακού που κέρδισε την πρώτη θέση στα 4 χ 80μ πκ α. Σύνολο 3 χρυσά και 2 ασημένια !!!

Συνέντευξη σε τοπικά κανάλια της Νάξου  αλλά και στο sport Cyclades  έδωσε η Μαρία Καβαλιέρου η οποία τόσο αυτή όσο και τα άλλα παιδιά που ανήκουν στον Πανναξιακό έγιναν δεκτά με πολλή αγάπη από το φίλαθλο κοινό  του νησιού.

SHARE