Δέσποινα Παπαδοπούλου: Μια… “άγνωστη” Μηλιά στη μηχανή του Δήμου Μήλου

Ένα σωστό παρατεταμένο χειροκρότημα σκέπασε τα τελευταία λόγια της νεαρής κοπέλας που για κάποια λεπτά της ώρας , κράτησε ακίνητους στη θέση τους , τους συμβούλους και τους ακροατές του δημοτικού συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2016. Πρόκειται για την Δέσποινα Παπαδοπούλου πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Μήλου . Το χειροκρότημα το απέσπασε για την μεστή και ουσιώδη ομιλία της για τη συμμετοχή της Μήλου στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης .

Η Δέσποινα τέλειωσε από το δημοτικό έως και το λύκειο στη Μήλο και είναι πτυχιούχος της σχολής σχεδίασης προιόντων και συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο.

Με εφόδιο το πτυχίο του πανεπιστημίου Αιγαίου και όχι μόνο , η Δέσποινα Παπαδοπούλου αποτελεί πλέον ένα «όπλο» για το δήμο Μήλου. Με φρέσκιες ιδέες και νεανικό ενθουσιασμό καταθέτει τους στόχους της :
«Όταν το 2012 επέστρεψα στο νησί μου, την Μήλο, μετά το τέλος των σπουδών μου βρέθηκα σε ένα δίλλημα. Ζωή στο νησί ή ζωή Αθήνα ή ακόμη και εξωτερικό. Η επιλογή αυτή ενώ φαίνονταν, και ίσως να φαίνεται και σε άλλους συνομήλικους μου δύσκολη, κάθε άλλο παρά απλή είναι. Και ακόμη περισσότερο όταν είναι συνειδητή και όχι «φαινομενικά επιβαλλόμενη» από τις περιστάσεις, έχει νόημα.

Θα ήθελα να μεταφέρω αυτό το μήνυμα. Την αξία της ζωής μας στον τόπο μας και την αξιοποίηση του καθένα στον τομέα που αγαπά και έχει εκπαιδευτεί πάνω σε αυτό. Αυτό εξελίσσεται και προσελκύει κι άλλο κόσμο , κάτι που είτε το θέλουμε να το δούμε είτε όχι, γίνεται κάθε χρόνο και περισσότερο.

Η Μήλος είναι ένας τόπος μοναδικός, με σπάνια ομορφιά, εμπνέει ασφάλεια και δίνει ποιότητα ζωής και δυνατότητες ανάπτυξης οι οποίες είναι στο χέρι μας να αξιοποιήσουμε.

Σε κάθε κατάσταση μπορούμε να βλέπουμε το ποτήρι μισό-άδειο ή μισό-γεμάτο κι εγώ επιλέγω σε κάθε περίπτωση το δεύτερο.»

SHARE