Κώστας Μάλλης: Τα νέα παιδιά της Μήλου να μείνουν στο νησί και να καλλιεργήσουν την γη

Η φετινή χρονιά είναι από τις πιο παραγωγικές για τον συμπατριώτη Κώστα Μάλλη – Κωνσταντάκη. Αγρότης υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα της Μήλου, κάνει διαρκώς, θεαματικά αλλά και σταθερά, βήματα προόδου. Μετά από αγώνα 10 χρόνων κατάφερε να ξεκολλήσει από τα “γρανάζια” της γραφειοκρατίας την άδεια για την δημιουργία εμφιαλωτηρίου.

Στην μονάδα αυτή ο Κωνσταντάκης θα εμφιαλώνει το κρασί της παραγώγης του παράλληλα, θα μπορεί να εμφιαλώνει το κρασί όποιων επιθυμούν να έχουν κρασί με το ονοματεπώνυμο τους. Ο Κωνσταντάκης βάζει την εμφιάλωση και οι πελάτες το κρασί τους. Το εμφιαλωτήριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές μπορεί να εμφιαλώνει 30 τόνους κρασί το χρόνο. 

Για φέτος ο Κώστας “δουλεύει” ένα σπουδαίο ασσύρτικο Σαντορίνης. Στα περισσότερα εστιατόρια της Μήλου, ειδικά στα Πολλώνια τα κρασία του Κωνσταντάκη κερδίζουν την προτίμηση όχι μόνο των ντόπιων αλλά και των ξένων. Ο Κωνσταντάκης ξημεροβραδιάζεται μελετώντας ότι έχει σχέση με το κράσι. Ειδικά το χειμώνα ξοδεύει πολύ χρόνο μελετώντας μαζί με τον πολύ καλό του φίλο, τον Αντώνη Μαυρογιάννη (Αρμενάκι).

Ο Κωνσταντάκης δεν είναι μόνο expert στην οινοποιεία. Τα πεντανόστημα κηπευτικά των Πολλωνίων είναι παραγωγής του.”Η γή της Μήλου είναι ευλογημένη, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες παραγωγής στο νησί. Μακάρι τα νέα παιδιά να παραμείνουν στο νησί και να καλλιέργησουν τη γη, να ζήσουν στο νησί τους”.

SHARE