Χριστίνα Δάμη : Στόχος το μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΔΑΜΗ: “ΣΤΟΧΟΣ ΤΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ”

Συνέντευξη στο Milos Voice παραχώρησε η Μηλιά αθλήτρια των συνθέτων αγωνισμάτων (πένταθλο), αλλά και του μήκους Χριστίνα Δάμη , η οποία μίλησε για τους στόχους της ενόψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τον Ιούλιο στο Ναύπλιο.

Η αθλήτρια, που με τις επιδόσεις της σε αγώνες τοπικού και πανελλήνιου επιπέδου έχει, εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, βγάλει «ασπροπρόσωπη» την Μήλο, αποσπώντας εγκωμιαστικά σχόλια, από την κοινωνία του νησιού για τις επιτυχίες της, θεωρεί τον εαυτό της έτοιμο να ανέβει στο βάθρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.

Πες μας για τους αγώνες που πήρες μέρος το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αλλά και το πρόγραμμα που ακολουθεί τις επόμενες ημέρες, μια και τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα πάρεις μέρος σε πολύ σημαντικούς αγώνες.

Πρώτοι αγώνες της χρονιάς ήταν στον κλειστό στίβο στο ΣΕΦ και τα διασυλλογικά πρωταθλήματα Κυκλάδων στον Ανοιχτό Στίβο. Τα πρώτα δείγματα ήταν πολύ θετικά. Κέρδισα πολύ εύκολα τις πρώτες θέσεις στο πένταθλο με 2955 βαθμούς που είναι και όριο για το Πανελληνιο πρωτάθλημα, στα 150μ στα 200μ και στο μήκος κορασίδων. Το Σάββατο 6/6 αγωνιζόμαι στο meeting «ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΑ» στο στάδιο του Πανελλήνιου και την ερχόμενη Κυριακή14/6 στο σπουδαίο meeting «Ευάγγελος Δεπάστας» στο Στάδιο Σχηματαρίου που θα πραγματοποιηθεί με αθλητές υψηλού επιπέδου. Τα πρώτα δείγματα, όπως είπα και πριν, ήταν θετικά. Το μόνο κακό είναι ότι λόγω της ιδιαιτερότητας ότι ζούμε σε νησί δεν έχουμε την δυνατότητα για πολλούς αγώνες, δηλαδή, η σεζόν θα κλείσει με 5 αγώνες μόνο κι αυτό σημαίνει, ότι σε κάθε αγώνα θα πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και πολύ δυνατός. Δεν έχεις περιθώρια για λάθη.

Από κει και πέρα, στόχος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, 11-12 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στο Στάδιο του Ναυπλίου.

Για τους περισσότερους αθλητές, η χρονιά έχει ολοκληρωθεί ή ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες από τώρα, αλλά για εσάς, τους αθλητές του στίβου, η χρονιά, ουσιαστικά ξεκινά τώρα. Έχει ολοκληρωθεί η περίοδος προετοιμασίας ή θα συνεχίσεις κάποιες προπονήσεις σε εντατικούς ρυθμούς, ώστε, όπως είπες κι εσύ, τον Ιούλιο να είσαι έτοιμη για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα;

Δυστυχώς, όλη η δουλειά που γίνεται σε εμάς, ξεκινά το Σεπτέμβρη και φτάνει Ιούνιος Ιούλιος για να τη δείξουμε προς τα έξω. Ουσιαστικά, όλες οι προπονήσεις που κάνουμε, αφιερώνουμε όλο το χρόνο για να αγωνιστούμε τους δύο μήνες του καλοκαιριού. Αυτό είναι το δύσκολο στον κλασσικό αθλητισμό, ότι πρέπει μέσα σε δυο μήνες να δείξεις τι έχεις κάνει όλη τη χρονιά και αν δε σου «βγει», ουσιαστικά έχεις μια αποτυχημένη χρονιά, ενώ παρ’ όλα αυτά, εσύ έχεις δουλέψει 12 μήνες.

Από εδώ και πέρα, οι προπονήσεις σίγουρα αλλάζουν. Αλλάζουν στο θέμα, αυτού που λέμε, «όγκου» ή «γωνιών προπόνησης», μέχρι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα ξανακάνουμε μια μίνι προετοιμασία, περίπου δέκα πέντε ημερών, η οποία θα γίνει σε Μήλο και Αθήνα , ώστε να «μαζέψουμε» τα λάθη από τους διάφορους αγώνες, και να μπούμε δυνατά για το Πανελλήνιο, που είναι και η αποκορύφωση, ουσιαστικά, των αγώνων.

Όπως είναι γνωστό, έχεις προπονητή τον Περικλή Καβαλιέρο, τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει και άλλους αθλητές από την Μήλο σε κατακτήσεις Πανελλήνιων μεταλλίων. Ποια είναι η γνώμη σου για τον άνθρωπο που σε καθοδηγεί .

Αρχικά, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στον κ. Περικλή διότι σε ότι έχω πετύχει και όπου έχω φτάσει μέχρι τώρα, το οφείλω, εννοείται, σε εκείνον. Είναι ο άνθρωπος που πίστεψε σε εμένα και με συστηματική δουλειά εδώ και τέσσερα χρόνια με έχει βοηθήσει τεχνικά και ψυχολογικά και με έχει καθιερώσει στην αφρόκρεμα της κατηγορίας μου στα αγωνίσματα του μήκους, στα εμπόδια και κυρίως στο πένταθλο. Το κυριότερο, όμως, είναι ότι έχω δίπλα μου έναν ακούραστο προπονητή που μπορεί και με βλέπει κάθε μέρα, πρωί και απόγευμα στην προπόνηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Μπορεί να με τροφοδοτεί, να μου λέει τα λάθη μου, να με συμβουλεύει όχι μόνο τεχνικά αλλά και σε άλλα προβλήματα.


Μετά την εμφάνισή σου στην Μύκονο στο πένταθλο και την συγκομιδή των 2950 βαθμών τι μπορούμε να περιμένουμε από δω και πέρα από την Χριστίνα Δάμη , καθώς πλέον το μόνο που σου έχει απομείνει είναι η η κατάκτηση ενός Πανελλήνιου μεταλλίου.

Δεν είναι εύκολο να προβλέψω. Όπως είπα και πριν, είναι λίγοι οι αγώνες όλης της χρονιάς. Τα δείγματα που έχω και από την προπόνηση, είναι πολύ θετικά. Ωστόσο μεγάλο ρόλο παίζει και ο παράγοντας τύχη. Οπότε, για φέτος, εγώ θα ήθελα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ, από άποψη επιδόσεων στα αγωνίσματα του πεντάθλου , να μπορέσω, δηλαδή, να «σπάσω» το ατομικό μου ρεκόρ, να συγκεντρώσω κοντά στους 3450 βαθμούς και να πάρω μια πολύ καλή θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, και γιατί όχι και ένα μετάλλιο. Από κει και πέρα, το βλέμμα μου στρέφεται και στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στην Καλλονή στην Μυτιλήνη με μοναδικό στόχο το μετάλλιο.

Κλείνοντας τα παραπάνω θα θέλαμε να μας αναφέρεις μερικές σημαντικές στιγμές της καριέρα σου, και την πιο άτυχη.
Ως τις πιο σημαντικές στιγμές μπορώ να αναφέρω τις πρώτες θέσεις που έχω κατακτήσει σε αγώνες στο άλμα σε μήκος στην Λιβαδειά, στην Χαλκίδα στο meetig αλμάτων στην Καλλιθέα, στα Ρεθύμνεια στην Κρήτη, στο RUN Greece στο Ηράκλειο, στα Δήλεια, το 5,02μ στο μήκος στα Κνώσεια, τις φετινές πρωτιές με όρια για Πανελλήνιους στα διασυλλογικά των Κυκλάδων ενώ ως την πιο άτυχη στιγμή την πτώση μου σε αγώνες εμποδίων σε αγώνες στην Χαλκίδα ενώ διεκδικούσα την 1η θέση..
Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι άλλο?

Ναι θα ήθελα να ευχαριστήσω τους γονείς μου για την βοήθεια που μου προσφέρουν καθημερινά αλλά και τον νέο μου Σύλλογο τον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ καθώς επίσης και τον πρόεδρο αυτού κ. Πλάτωνα Τομπά για το αμέριστο ενδιαφέρον τους στην εξέλιξη μου.
Επίσης θα ήθελα να παρακαλέσω τον κ. Δήμαρχο όπως ενδιαφερθεί ο ίδιος προσωπικά για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του σταδίου μας γιατί όχι μόνο είναι ανύπαρκτες για τους αθλητές στίβου αλλά εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για σοβαρούς τραυματισμούς.

SHARE