29 Μαρτίου, 2024

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Σχετικά αίθριος αναμένεται ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, με έντονη την παρουσία αφρικανικής σκόνης, ενώ σε κάποιες περιοχές από το μεσημέρι και μετά δεν θα λείψουν και οι βροχές.

Ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο

Ο καιρός προβλέπεται στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά με λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, ενώ ευνοείται και η μεταφορά σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

 

Ο καιρός την Κυριακή του Πάσχα

Ο καιρός προβλέπεται με αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ οι οποίοι στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός τη Δευτέρα του Πάσχα

Ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα στα δυτικά είναι πιθανό να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία στα νότια θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή