Ο Δήμος Μήλου ψάχνει 7,2 εκατ. ευρώ για την πλωτή αποβάθρα

Με την μέθοδο της παραχώρησης ορισμένου χρόνου σκοπεύει να φτάσει ο Δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης προκειμένου η Μήλος να αποκτήσει πλωτή αποβάθρα για την άνετη και ασφαλή διακίνηση των τουριστών.

Με την πλωτή αποβάθρα μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα οι επιβάτες θα μπορούν να επιβιβαστούν και να αποβιβαστούν. Μάλιστα οι Νορβηγοί κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι στην πλατφόρμα μπορούν να κινηθούν αμαξίδια για άτομα με κινητικά προβλήματα . Ο Δήμος Μήλου προωθεί την μελέτη για την πλωτή αποβάθρα της οποίας το κόστος προμήθειας και εγκατάστασης είναι μακριά από τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου. Ήδη η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην οποία υπάγεται η Μήλος εξέφρασε το ενδιαφέρον της για το έργο, αλλά ομολογεί ότι το κόστος κατασκευής 7,2 εκατ.ευρώ είναι μακριά από τις σημερινές δυνατότητες της πολιτείας.

Η οικονομική αδυναμία Δήμου και Περιφέρειας δεν πτοεί τον κ. Δαμουλάκη ο οποίος βρήσκεται στην Αθήνα για να διερευνήση κάθε πιθανή λύση. Σαν πιο συμφέρουσα εκτιμάται, ότι είναι η μέθοδος παραχώρησης ορισμένου χρόνου. Σύμφωνα με αυτή ο Δήμος θα παραχωρήσει την κατασκευή και εκμετάλευση του έργου σε εταιρεία η οποία για το χρονικό διάστημα που θα συμφωνήσουν με τον Δήμο Μήλου θα έχει την εκμετάλλευση και μετά το πέρας του συμφωνημένου χρόνου η εκμετάλλευση της αποβάθρας θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου Μήλου.

SHARE