Οι κάτοικοι της Μήλου ενημερώθηκαν για το ηλεκτρονικό έγκλημα

Κατάμεστη από κόσμο η αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου κατά τη χθεσινή ομιλία.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα : «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Ρίσκου» στην αίθουσα του Μορφωτικού Συλλόγου χθες, 2 Νοεμβρίου 2015, από την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Εποικοδομητική η παρουσίαση από τον ομιλητή, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Υποστράτηγο κ. Σφακιανάκη Εμμ. και τις ειδικές αξιωματικούς.

Υπήρξε ενημέρωση σε θέματα όπως ο εθισμός του ατόμου ιδιαίτερα ενός ανηλίκου στο Διαδίκτυο, η επιθετικότητα μέσα από το Διαδίκτυο, θέματα παιδεραστίας κ.λπ. και οι ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβεί ένας άνθρωπος και πολύ περισσότερο ένας γονέας, όταν αντιληφθεί ότι υπάρχει ανάλογος κίνδυνος.

Εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή του κοινού που παρευρέθηκε, θέτοντας ερωτήματα που απασχολούν τον καθένα, όπως γύρω από την ασφάλεια της πλοήγησης στο Διαδίκτυο τόσο των ενηλίκων όσο και των ανηλίκων, τι θα πρέπει να προσέχει ο χρήστης κατά την πλοήγησή του στο Διαδίκτυο, κ.λπ.

Πριν την ομιλία μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους έντυπο υλικό σχετικά με το θέμα. Το ελάχιστο έντυπο υλικό που δεν μοιράστηκε θα δοθεί στα σχολεία.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί τον Υποστράτηγο κ. Σφακιανάκη Εμμ. και τις ειδικές αξιωματικούς που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, ευχαριστεί το κοινό για την παρουσία και το ενδιαφέρον που έδειξε, ευχαριστεί τέλος όλους όσους βοήθησαν αυτήν την προσπάθεια καθώς επίσης και :

1. Το Ξενοδοχείο «Καπετάν Γεωργαντάς» του κυρίου Γεράσιμου Δαμουλάκη για τη δωρεάν φιλοξενία των συντελεστών της ομιλίας.

2. Το μεζεδοπωλείο «το Μπακάλικο» του κυρίου Νικολάου Nίνου(Γαλάνης) για το  δωρεάν δείπνο που παρέθεσε στους καλεσμένους και

3. Την καφετέρια «Γίαγκος Καφέ» του κύριου Νικολάου Νίνου( Γαλάνης) για τη  δωρεάν προσφορά πρωινού στα φιλοξενούμενα άτομα.

Για το Δ.Σ του Συλλόγου

Ο Πρόεδρος                                              Η Γραμματέας

Θεμ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ                               Αγγ. ΔΑΓΙΕΛΗ

 

 

 

 

 

SHARE