Αποσύρεται το “χαράτσι” για τις ερασιτεχνικές άδειες αλιείας

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 43 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΨΑΡΑΔΕΣ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, με Νομοσχέδιο που κατέθεσε στην Βουλή, επανέφερε ξανά τις Ερασιτεχνικές Αδειες Αλιείας. Βάσει του Νομοσχεδίου, ιδιοκτήτης ερασιτεχνικού σκάφους, για τους πρώτους 25 ΗP  θα πλήρωνε κάθε χρόνο 50 ευρώ συν 1 ευρώ για κάθε παραπάνω ίππο.

Μετά από επικοινωνία με δεκάδες αντιπροσώπους συλλόγων ερασιτεχνών αλιέων, τους ζήτησα να πιέσουν τους τοπικούς Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσωπικά, επικοινώνησα με τα γραφεία των βουλευτών των Κυκλάδων κ.κ. Συρμαλένιου και Μανιού και τους ανέφερα ότι σε περίπτωση που περάσει το μέτρο αυτό, στις επόμενες εκλογές ο αριθμός των Βουλευτών των Κυκλάδων του Σύριζα, από Τρεις θα μείνει Ένας.

Μετά από αυτά, επικοινώνησαν μαζί μου από το γραφείο του Βουλευτή κ. Μανιού και με ενημέρωσαν ότι το Νομοσχέδιο ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ στο κοινοβούλιο  με αποτέλεσμα να ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ.

Επίσης, ενημερώθηκα, χωρίς να γνωρίζω αν είναι αξιόπιστο, ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σκοπό είχε να το επαναφέρει εκ νέου.

Ευελπιστώ, ο Υπουργός να μην κάνει το ίδιο λάθος.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ.

 

Δεν εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο 43 του νομοσχεδίου του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής!

Μετά από την μεγάλη κινητοποίηση και την θύελλα αντιδράσεων, αποσύρεται το νέο κυβερνητικό «χαράτσι» που επιχειρήθηκε να επιβληθεί στους ερασιτέχνες αλιείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ η απόσυρσή του μάλιστα ήταν επεισοδιακή καθώς ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου και τα μέλη της επιτροπής δεν συνειδητοποίησαν ότι καταψηφίστηκε. Το διαπίστωσαν όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες μετά την λήξη της συνεδρίασης και έσπευσαν να αποσύρουν την διάταξη.

Εκ μέρους των ΑΝΕΛ που έπαιξαν και τον καθοριστικό ρόλο για την καταψήφιση του άρθρου ο κ. Γιώργος Λαζαρίδης είχε επισημάνει προς τον αρμόδιο υπουργό:

«Θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή κύριε Υπουργέ για το άρθρο 43, εκεί όπου αναφέρεται στις ερασιτεχνικές άδειες αλιείας. Δημιουργεί προβλήματα μεγάλα αυτό το συγκεκριμένο άρθρο σε έναν Κλάδο:

Στον Κλάδο κατασκευαστών σκαφών, σκαφών ερασιτεχνικών. Ένας Κλάδος ο οποίος έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ από αυτήν την κρίση. Έχουν κλείσει πάρα πολλές Επιχειρήσεις και έχουν χαθεί θέσεις εργασίας. Μην γινόμαστε η αιτία να κλείσουν περισσότερες Επιχειρήσεις.

Και εδώ θα πρέπει να το προσέξετε και ως προς το θέμα του μήκους των σκαφών αλλά και των ιπποδυνάμεων. Δηλαδή θα πρέπει να αυξηθούν οι ιπποδυνάμεις και αντίστοιχα και το μήκος. Επίσης σε αυτό το σημείο πλήττονται από αυτό το άρθρο κ. Υπουργέ και οι εταιρείες που ενοικιάζουν σκάφη, αυτά τα ιστιοφόρα σκάφη:

Όπου από ένα καλάμι (ψάρεματος) που μπορεί να βρεθεί μέσα σε ένα τέτοιο σκάφος- το οποίο στην ουσία μπορεί να μην το χρησιμοποιούν- κινδυνεύουν με βαριά πρόστιμα».

boatfishing.gr

SHARE