ΑΑΔΕ : Απόβαση εφορίας όλο το καλοκαίρι στις Κυκλάδες

Τις τελευταίες ημέρες περισσότεροι από 300 ελεγκτές της ΑΑΔΕ οργώνουν τις τουριστικές περιοχές της  Ελλάδας, ανάμεσα σε αυτές και οι Κυκλάδες ,σε  μία μάχη με τη “Λερναία Ύδρα” της φοροδιαφυγής.

Η επιχείρηση “Καταιγίδα στο Αιγαίο” έχει επεκταθεί σε όλα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης, τα ξενοδοχεία, τα καταστήματα πώλησης ρούχων και κοσμημάτων για να διαπιστωθεί αν τα εμπορεύματα διακινούνται με νόμιμα τιμολόγια και αν κόβονται αποδείξεις λιανικής πώλησης. Μετά το θορυβώδες λουκέτο στο εστιατόριο του Τούρκου σεφ Salt Bae στη Μύκονο που δεν είχε κόψει αποδείξεις 25.800 ευρώ, η ΑΑΔΕ έκλεισε για λίγα 24ωρα πασίγνωστο κοσμηματοπωλείο που έκανε “χρυσές δουλειές” χωρίς αποδείξεις. Επίσης η επιγραφή “αναστολή λειτουργίας λόγω φορολογικών παραβάσεων” αναρτήθηκε στη συνέχεια σε γνωστό κατάστημα ρούχων στη Μύκονο αλλά και σε πολυτελές εστιατόριο στη Ρόδο.

Σε επίπεδο Κυκλάδων, μετά τη Μύκονο, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλα τα νησιά τα οποία παρουσιάζεται έντονη τουριστική δραστηριότητα όπως η Σαντορίνη, η Πάρος, η Νάξος, η Μήλος, η Σύρος κ.α. και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι έρευνες αναμένεται να διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Σε πολλές περιπτώσεις οι εφοριακοί ακολουθούν τη μέθοδο των μεταμφιέσεων. Μούσια, μουστάκια, ψυγεία παραλίας και… ξένες γλώσσες επιστρατεύονται ώστε οι εφοριακοί να είναι πιο πειστικοί. Οι εφοριακοί έχουν κλείσει ακόμη και επιχειρήσεις που νοικιάζουν ξαπλώστρες και ομπρέλες καθώς εκεί εντοπίστηκε το γνωστό πρόβλημα της μη έκδοσης αποδείξεων για τον εξοπλισμό και τους καφέδες ή τα σνακ που σερβίρονται στους πελάτες.

Με πληροφορίες από εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος

SHARE