Έρχεται το πρώτο Διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου στην Κίμωλο

Από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Κίμωλο το 1ο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Κιμώλου.

Ο σκοπός του Φεστιβάλ είναι εκπολιτιστικός, με επίκεντρο τον παγκόσμιο σύγχρονο κινηματογράφο και με άμεσο στόχο την προσέλκυση διεθνώς αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων των τεχνών στο νησί της Κιμώλου, καθώς και την ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση στα θέματα του βιώσιμου καλλιτεχνικού τουρισμού και της ανάπτυξης, με σεβασμό στην μοναδικότητα του Κιμωλιακού τοπίου.

Στόχος του δήμου Κιμώλου, είναι το φεστιβάλ να μην αποτελεί μόνο ένα πολιτιστικό, αλλά ένα χρήσιμο εργαλείο που θα συμβάλει τόσο στην τουριστική προβολή, όσο και στην βιώσιμη ανάπτυξη της Κιμώλου μέσω μίας εξειδικευμένης μορφής τουρισμού, όπως είναι ο καλλιτεχνικός τουρισμός.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο δήμος Κιμώλου ενέκρινε τη σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία κινηματογραφικών, θεατρικών και τηλεοπτικών παραγωγών Glory Films, η οποία θα αναλάβει την οργάνωση και υλοποίηση του Φεστιβάλ.

Παράλληλα, η ως άνω εταιρεία κατόπιν σύστασης του δήμου, θα συνεργάζεται μεταξύ άλλων με την Εθελοντική Ομάδα Κιμώλου «Κιμωλίστες» η οποία και ξεκίνησε την ιδέα αυτή: Από το 2014, οι Κιμωλίστες διοργανώνουν με επιτυχία κινηματογραφικές εκδηλώσεις και δρώμενα, όπως υπαίθριες προβολές κινηματογραφικών ταινιών στο Cine Καλησπερίτης, δωρεάν για το κοινό.

Τέλος, η ετήσια δαπάνη του δήμου Κιμώλου για την υλοποίηση του ανωτέρω φεστιβάλ ορίστηκε στις 10.000 ευρώ, ενώ θα αναζητηθούν επιπλέον χορηγίες και συνέργειες για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της καλλιτεχνικής δράσης.

Tornos News

SHARE