Φορτωμένοι μετάλλια γυρίζουν οι αθλητές στίβου στη Μήλο

Με συνολική συγκομιδή 12 μεταλλίων γυρίζουν οι αθλητές στη Μήλο.

Σπουδαίες διακρίσεις των Μηλιών αθλητών στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα στίβου (10-11Μαϊου )στην Νάξο , με 7 χρυσά και 5 Αργυρά !
Με την κατάκτηση 12 μεταλλίων που συνοδεύθηκαν από πολύ υψηλές επιδόσεις και προκρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα επιστρέφουν στην Μήλο οι αθλητές μας μετά από μια εβδομάδα συνεχών ταξιδιών και αγώνων σε Μύκονο , Ιωάννινα και στη Νάξο.
Η προσφάτως πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Πανελλήνιο Σχολικό στα Ιωάννινα στο άλμα σε τριπλούν Μαρία Καβαλιέρου  κέρδισε και στη Νάξο το μήκος γυναικών με επίδοση 5,64. Επίσης κέρδισε και το χρυσό στα 4χ100μ!
Η Πηνελόπη Βασιλοπούλου σε μεγάλη φόρμα κέρδισε το χρυσό στα 100μ με εμπόδια γυναικών με επίδοση 15,22 ,το χρυσό στα 4χ100 και το αργυρό με την πολύ σπουδαία επίδοση για κορασίδα αθλήτρια 12,64!
Να τονίσουμε επίσης ότι η αθλήτρια πριν 3 ημέρες αγωνίστηκε στα Ιωάννινα στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και κατετάγη στην 7η θέση
Η Πηνελόπη Τουρλάκη κέρδισε το χρυσό στα 300μ ΠΚ Α με την εντυπωσιακή επίδοση 43,30 και το αργυρό στα 4χ300. Η αθλήτρια μας πριν λίγες ημέρες στην Μύκονο κέρδισε επίσης το χρυσό στα 400μ Κ-18 με επίδοση 61’’!!!
Η Κέλλυ Λιβανίου η καλύτερη αθλήτρια των Κυκλάδων στις αποστάσεις χωρίς καμία πίεση πέτυχε εύκολα 3,20 και κέρδισε επίσης το χρυσό στα 1000μ και το αργυρό στα 4χ300.
Η Κέλλυ ήταν επίσης η νικήτρια στα 1500μ και στη Μύκονο στην παραπάνω κατηγορία Κ-18!
Ο άλτης Χρήστος Ντούλας με επίδοση 13,69 στο τριπλούν Ανδρών κέρδισε το χρυσό μετάλλιο! Να τονίσουμε ότι ο Χρήστος πριν 3 ημέρες στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στα Ιωάννινα κατετάγη στην 6η θέση.


Η Μαρία Μάλλη με επίδοση 5,24 κατετάγη 2η στο μήκος γυναικών κάνοντας με την Καβαλιέρου το 1-2 στο αγώνισμα του μήκους.
Η Μαρία ήταν στους αγώνες της Μυκόνου (4/5),η νικήτρια τόσο στο μήκος όσο και στα 100μ με εμπόδια της κατηγορίας Κ-18!!!
Η μικρότερη αθλήτρια του γκρουπ Ευαγγελία Βικελή (13χρονών) αθλήτρια του ΙΕΡΑΞ ΜΗΛΟΥ με επίδοση 21,31 στα 150μ αν και ανήκει σε μικρότερη κατηγόρια από αυτήν που αγωνίσθηκε κατετάγη 2η κερδίζοντας το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία Κ-16.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αθλήτριες της σκυτάλης γυναικών (Καβαλιέρου -Βασιλοπούλου) είχαν ως συναθλήτρια στο αγώνισμα της σκυτάλης 4χ100 την Πρωταθλήτρια Ευρώπης (αθλήτρια του Πανναξιακού ) την πολύ σπουδαάα Μαρία Μπελιμπασάκη . Αξίζει να τονίσουμε ότι η Βασιλοπούλου στα 100μ έχασε την πρώτη θέση από την παραπάνω πρωταθήτρια Ευρώπης!
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την κυριαρχία σε Κυκλαδικό επίπεδο και όχι μόνο του Μηλέικου στίβου.


Οι αθλητές μας βέβαια ανήκουν στον μεγαλύτερο σύλλογο των Κυκλάδων τον Πανναξιακό που η παρουσία τόσο των δικών μας , όσο και η παρουσία των σπουδαίων πρωταθλητών όπως η Μπελιμπασάκη, ο Δημητράκης, ο Χονδροκούκης, ο Ακτύπης, ο Σταματογιάνης και κάποια νέα παιδιά από την Νάξο τον έχουν γιγαντώσει και αποτελεί την ανερχόμενη δύναμη του στίβου σε πανελλήνιο επίπεδο!
Η άρνηση κάποιων τοπικών παραγόντων να δεχθούν στο παρελθόν στην τοπική ομάδα τα παραπάνω παιδιά λειτούργησε σαν θαύμα εξ ουρανού για τον Ναξιώτικο σύλλογο.
Με 14 Πανελλήνια μετάλλια δυο αθλήτριες με το εθνόσημο στο στήθος και πολλές ακόμη διακρίσεις είναι ο απολογισμός της τελευταίας τετραετίας, και όλα αυτά χωρίς καμία μα καμία δυστυχώς βοήθεια από  το νησί μας.
Πρέπει όμως να ευχαριστήσουμε τους παράγοντες της Ναξιώτικης ομάδας και κυρίως τον κ.Πλάτων Τόμπα και τον κ.Δημήτρη Καρούση για το αμέριστο ενδιαφέρον τους που έχουν αγκαλιάσει τα παραπάνω παιδιά και προσπαθούν να τους επιλύσουν κάθε πρόβλημα.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τα εστιατόρια τα ξενοδοχεία και τα ακτοπλοϊκά πρακτορεία στην Νάξο για την δωρεάν διαμονή ,διατροφή και μετακίνηση όποτε οι αθλητές μας βρίσκονται στο παραπάνω νησί.
Επίσης να τονίσουμε ότι είναι οι μοναδικοί αθλητές στην Ελλάδα που γυμνάζονται ακόμη  σε ακατάλληλο και επικίνδυνο χωμάτινο στίβο! Ας ελπίσουμε ότι μετά τις τόσες επιτυχίες που έχουν πετύχει τα παιδιά αυτά θα στρωθεί τουλάχιστον με ταρτάν ο διάδρομος των αλμάτων.

SHARE