Το “Olympus” στη νέα γραμμή Μήλος – Σαντορίνη – Ρέθυμνο

Τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή που θα συνδέει  Μήλο – Σαντορίνη – Ρέθυμνο – Πειραιά  θα εκτελεί το πλοίο  “Olympus” (πρώην “Έλλη-Τ” ) . Σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη κ. Καραμπέκο και τον Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη , το “Olympus” θα αρχίσει τα δρομολόγια όταν τελειώσει την επισκευή του.

Η αίτηση στο Σ. Α. Σ έχει αριθμό 78 και θα συζητηθεί στις 13/5/2019 με δρομολόγια ετήσια από 6/6/2019 έως 6/6/2020.

Συνεχείς είναι εξάλλου και οι επαφές του δημάρχου Ρεθύμνου κ. Μαρινάκη με τον δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη, στην κατεύθυνση να βρεθεί λύση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά μέσω Μήλου.

Από μηδενική βάση εκ νέου οι φορείς του Ρεθύμνου εξέτασαν το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με το λιμάνι του Πειραιά, με σκοπό να «σπάσει» η ακτοπλοϊκή απομόνωση που χρόνια τώρα ταλανίζει το νομό.

Βασικό μέλημά τους είναι η εκπόνηση μιας νέας μελέτης βιωσιμότητας της γραμμής, η οποία θα λειτουργήσει ως «πυξίδα» για τις περαιτέρω σχετικές ενέργειες τους στην προσπάθεια αναζήτησης λύσης του προβλήματος.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πλοίο “ΕΛΛΗ Τ”, εξαγοράστηκε σε πλειστηριασμό έναντι 650 χιλιάδων δολαρίων, με τον αγοραστή να προτίθεται να το επαναφέρει στο δρομολόγιο Ρέθυμνο – Πειραιάς – Ρέθυμνο, ενώ παράλληλα για την καλοκαιρινή περίοδο ξεκίνησε δρομολόγιο από Ρέθυμνο για Ραφήνα μέσω Κυκλάδων.

cretedoc.gr

SHARE