Τέσσερα κορίτσια από την Μήλο στην ομάδα στίβου του Πανναξιακού

Ως το μεγαλύτερο κέρδος των φετινών μεταγραφών του Πανναξιακού Α.Ο στον στίβο παρουσίασε ο πρόεδρος της Ναξιώτικης ομάδος την απόκτηση 4 αθλητριών από την Μήλο που ανήκαν στον ΠΑΝΙΩΝΙΟ και συγκεκριμένα των Δάμη Χριστίνα, Καβαλιέρου Μαρία, Λιβανίου Αφροδίτη και Νομικού Μαρία Ελισάβετ.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Δευτέρα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ο πρόεδρος του Πανναξιακού κ. Πλάτων Τόμπας προέβη στην ανακοίνωση των νεοαποκτηθέντων αθλητών που θα ενισχύσουν την προσπάθεια που καταβάλλει ο Ναξιακός Σύλλογος να αναρριχηθεί στις υψηλότερες θέσεις στο Πανελλήνιο.
Αφού ανακοίνωσε την απόκτηση του πρωταθλητή Ελλάδος στην σφαιροβολία Ακτύπη των καταξιωμένων αθλητών δρόμου Μανιού, και Δημητράκη και του άλτη του ύψους Σπυρόπουλου αναφέρθηκε με τα πλέον κολακευτικά σχόλια για την αξία των νεαρών αθλητριών από το νησί μας δηλώνοντας την μεγάλη στήριξη και βοήθεια που θα τύχουν τα παραπάνω κορίτσια αφού αποτελούν μεγάλη επένδυση για το μέλλον. Οι παραπάνω αθλητές θα πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες πρωταθλητές Ελλάδος όπως ο Δημητράκης, Αναστασίου, Κωνσταντάς, Χαντζή, Λαγός Φωκά, Μπαιράμη.
Εκφράζοντας τις μεγάλες του προσδοκίες από τις Δάμη Χριστίνα, Καβαλιέρου Μαρία, Λιβανίου Αφροδίτη και Νομικού Μαρία Ελισάβετ δήλωσε ότι η παρουσίαση των παραπάνω αθλητριών θα πραγματοποιηθεί στην Νάξο στις 22/11 ενώ μία ημέρα μετά θα αγωνισθούν σε ημερίδα στίβου στην Πάρο στα πλαίσια τόνωσης του κλασικού αθλητισμού στην Πάρο. Επίσης οι παραπάνω αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τον Πανναξιακό σε αγώνες κλειστού στίβου στα διασυλλογικά και Πανελλήνια πρωταθλήματα καθώς και στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στην Μυτιλήνη .
Ένα μικρό βιογραφικό των αθλητριών μας που θα εκπροσωπήσουν επάξια πλέον τον κυκλαδίτικο στίβο είναι το εξής:
ΔΑΜΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 14 ΕΤΩΝ ( ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟ 2000)
Ανήκει στην κατηγορία Παγκορασίδων Α. Στην ίδια κατηγορία θα αγωνίζεται και την νέα αγωνιστική περίοδο με δικαίωμα συμμετοχής και στις κορασίδες .
Κυρίως αγώνισμα της παραπάνω αθλήτριας είναι το άλμα σε μήκος με ατομικό ρεκόρ τα 5μ και 2 εκ που το πέτυχε τον Ιούνιο στα ΚΝΩΣΕΙΑ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Διακρίνεται με μεγάλη επιτυχία και στο αγώνισμα των 80μ, 80εμπόδιων αλλά και στα 150μ.
Σημαντικές διακρίσεις αποτελούν οι πρώτες θέσεις σε αγώνες όπως τα Ρεθύμνια, στην Λιβαδειά, στο Φεστιβάλ αλμάτων στην Καλλιθέα αλλά και στο RUN GREECE στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2013. Σημαντική επιτυχία θεωρείται και η 2η θέση στο διασυλλογικό πρωτάθλημα σύνθετων αγωνισμάτων τριάθλου στον Άγιο Κοσμά μεταξύ 123 αντίπαλων από Αθήνα και Πειραία . Επίσης είναι επί 2 χρόνια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στο περιφερειακό πρωτάθλημα που διεξάγεται στην Ιτέα .
ΚΑΒΑΛΙΕΡΟΥ ΜΑΡΙΑ 12 ΕΤΩΝ (ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 2002)
Ανήκει στην κατηγορία Παγκορασίδων Β΄. Στην ίδια κατηγορία θα αγωνίζεται και την νέα αγωνιστική περίοδο με δικαίωμα συμμετοχής και στις Παγκορασίδες Α΄ .
Κυρίως αγώνισμα της παραπάνω αθλήτριας είναι το άλμα σε μήκος με ατομικό ρεκόρ τα 4μ και 60 εκ που το πέτυχε τον Ιούνιο στο στάδιο του Γάλλου στο Ρέθυμνο (Δελφίνεια ).
Διακρίνεται και στο αγώνισμα των 60μ και 60εμπόδια.
Σημαντικές διακρίσεις αποτελούν οι πρώτες θέσεις σε αγώνες της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ στην Χαλκίδα, στην Θήβα, στο Σχηματάρι (Ευάγγελος Δεπάστας) στην Λιβαδειά, σε αγώνες Ανάπτυξης στο Ηράκλειο Κρήτης, στο Ρέθυμνο, στα Δήλεια στην Μύκονο που έχει και το Ρεκόρ Αγώνων στο μήκος Μίνι Πκ, αλλά και η πρωτιά σε ημερίδα κλειστού στίβου στον Άγιο Κοσμά. Σημαντικές επιτυχίες πανελλήνιας εμβέλειας θεωρούνται (αν και μικρότερη της κατηγορίας) και οι δεύτερες θέσεις στα Παπαναστάσεια 2014 στον Πανελλήνιο με την συμμετοχή 100 και πλέον αθλητριών με 4,50 , η 2η θέση στην Πάτρα στο ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΤΟΦΑΛΕΙΑ 2014, αλλά και η 7η στην κατηγορία γυναικών!!! με 4,55 αν και 12 ετών στα ΚΝΩΣΕΙΑ.
ΛΙΒΑΝΙΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 12 ΕΤΩΝ (ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ 26-12- 2002)
Ανήκει στην κατηγορία Παγκορασίδων Β΄. Στην ίδια κατηγορία θα αγωνίζεται και την νέα αγωνιστική περίοδο με δικαίωμα συμμετοχής και στις Παγκορασίδες Α΄ .
Κυρίως αγώνισμα της παραπάνω αθλήτριας είναι τα 1000μ, με ατομικό ρεκόρ τα 3,45΄΄ στα ΤΟΦΑΛΕΙΑ στην Πάτρα.
Σημαντικές διακρίσεις αποτελούν οι τρίτες θέσεις σε αγώνες της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ στην Θήβα και στα Δήλεια 2013 στην Μύκονο.
ΝΟΜΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ 14 ΕΤΩΝ ( ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟ 2000)
Ανήκει στην κατηγορία Παγκορασίδων Α. Στην ίδια κατηγορία θα αγωνίζεται και την νέα αγωνιστική περίοδο με δικαίωμα συμμετοχής και στις κορασίδες .
Κυρίως αγώνισμα της παραπάνω αθλήτριας είναι τα 80μ με Ατομικό ρεκόρ 11,30 σε ημερίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ.

SHARE