ΡΣ: To νερό είναι βασικό δημόσιο αγαθό. Ο Δήμος Μήλου δεν το εξασφαλίζει στους δημότες του

Οι δημότες της Μήλου χωρίς νερό ! Το μεγαλύτερο μέρος από τα πάνω χωριά της Μήλου με πρόγραμμα υδροδότησης, νερό ουσιαστικά με το δελτίο. Συνέβη και αυτό…

Συνέβη ως αποτέλεσμα της πολιτικής ενός δήμαρχου που αδιαφόρησε για την επίλυση των σημαντικών θεμάτων του νησιού ασχολούμενος με μικρο-έργα, “τσιμεντάκια” για την φροντίδα της εκλογικής του πελατείας.

Το νερό είναι βασικό δημόσιο αγαθό. Η εξασφάλιση για τους δημότες της Μήλου και τους επισκέπτες του νησιού, της συνεχόμενης παροχής πόσιμου και φτηνού νερού αποτελεί βασική υποχρέωση του Δήμου Μήλου. Σε αυτήν δεν μπόρεσε και επί δημαρχίας Δαμουλάκη να ανταποκριθεί με στοιχειώδη επάρκεια. Ο Δήμος Μήλου αποτελεί την μοναδική περίπτωση Δήμου στην Ελλάδα που έχει πλήρως ιδιωτικοποιήσει την παροχή του δημόσιου αγαθού του νερού. Παρέχει μάλιστα στους πολίτες ένα χαμηλής ποιότητας νερό σε υψηλή τιμή.

Δεν έφταναν όμως αυτά… Έχουμε εδώ και μέρες το αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης. Νερό σε συνεχόμενη παροχή δεν υπάρχει για τους δημότες της Μήλου και τους επισκέπτες που υδρεύονται από την δεξαμενή του Κάστρου.  Όχι από ευθύνη της ιδιωτικής εταιρείας παρόχου, που όπως δήλωσε έχει σε πληρότητα τις κεντρικές δεξαμενές αλλά από αδυναμία ανταπόκρισης του δικτύου, με υπεύθυνο βέβαια τον Δήμο Μήλου.

Συγκεκριμένα, ήταν γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, από προηγούμενες δημοτικές περιόδους, πως η δυναμική του δικτύου από τα Κατήφορα στο Κάστρο οριακά επαρκούσε στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες κατανάλωσης νερού το καλοκαίρι. Απαραίτητη ήταν η λύση αυτού του σοβαρού θέματος με την μελέτη και την πραγματοποίηση του έργου για την ενίσχυση αυτού του δικτύου και την εξασφάλιση και εναλλακτικών λύσεων. Τίποτε δεν έγινε γι’ αυτό το μεγάλο θέμα όλα τα χρόνια της δημαρχίας Δαμουλάκη. Φαίνεται πως για “το δήμαρχο των έργων” αυτό το έργο δεν ήταν στις προτεραιότητες του, ή πως η Μήλος χωρίς νερό είναι ένα από τα “οράματα” του για το μέλλον του νησιού.

Η Ριζοσπαστική Συσπείρωση για τη Μήλο καταγγέλλει τον υπεύθυνο της πολιτικής που οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα. Μια πολιτική που έφερε πίσω, μετά από χρόνια, το νερό με το δελτίο, τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού να υποφέρουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους, τις επιχειρήσεις να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους και να έχουν διαφυγόντα κέρδη.

Δηλώνουμε πως θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο ενάντια στους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης.

Για μας η ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Μήλου είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Ο κ. Δαμουλάκης φαίνεται πως έχει άλλες…

SHARE