Ο Πέτρος Ηλιάκης εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος

O κ. Πέτρος Ηλιάκης μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων, πριν λίγες ώρες, των περιφερειακών εκλογών, εκλέγεται για δεύτερη συνεχή θητεία με το ψηφοδέλτιο του κ. Γιάννη Μαχαιρίδη περιφερειακός σύμβουλος  από τις δυτικές Κυκλάδες. Το ευχαριστήριο του κ. Ηλιάκη έχει ως εξής :

Αγαπητοί Συμπολίτες της Περιφερειακής ενότητας Μήλου,

Σας απευθύνω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την τιμή και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε με την ψήφο σας στην εκλογική αναμέτρηση της 18ης Μαΐου.

Οι εκλογές είναι η μεγαλύτερη έκφραση της Δημοκρατίας, όπου οι πολίτες έχουν την δυνατότητα και την ευκαιρία να επιλέξουν εκείνους που θέλουν να τους εκπροσωπήσουν στους θεσμούς για την επόμενη περίοδο.

Η Περιφέρεια είναι ο Καλλικρατικός θεσμός που συνιστά τον Β΄ βαθμό της αυτοδιοίκησης και δημιουργήθηκε πριν από τριάμισι χρόνια, σε αντικατάσταση της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης που διήρκησε δεκαέξι χρόνια.

Ως νέος θεσμός αντιμετωπίζει προβλήματα όπως αυτά που έχουν σχέση με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων από το Κράτος, την καταξίωση στη συνείδηση των πολιτών, την οικονομική αυτοτέλεια και την δυσμενή συγκυρία της οικονομικής κρίσης που πλήττει την Πατρίδα μας (και όλους εμάς).

Εμφανέστατη ήταν η έλλειψη ενημέρωσης των ψηφοφόρων και αυτό θα μπορούσε να είχε αποτραπεί. Όμως, δεν είναι αργά, να ενημερωθούμε όλοι και την Κυριακή 25 Μαΐου να συμμετέχουμε στην εκλογική αναμέτρηση και να επιλέξουμε ελεύθερα και αυτόβουλα εκείνους που θεωρούμε καταλληλότερους, δρώντας και όχι αντιδρώντας, χωρίς να μηδενίζουμε την προσφορά και το έργο που έχει γίνει και είναι πραγματικά μεγάλο, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε.

Ο συνδυασμός «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας¨ με υπ. Περιφερειάρχη τον Γιάννη Μαχαιρίδη και υπ. Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων τον Γιάννη Δεκαβάλλα στον οποίο συμμετέχω ως υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Μήλου (και Κιμώλου-Σίφνου-Σερίφου), είναι πρώτος στην Περιφερειακή μας ενότητα και δεύτερος συνολικά στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου. Τίποτα δηλαδή δεν έχει κριθεί ακόμα, ο αγώνας συνεχίζεται και το καλύτερο αποτέλεσμα εξαρτάται από όλους μας.

Συγχαίρω εκείνους που ήδη επέτυχαν την εκλογή τους και τους εύχομαι Καλή Δύναμη και Καλή Επιτυχία στο έργο που θα αναλάβουν την 1η Σεπτεμβρίου. Θα είμαι πάντα πλάι τους, από όποια θέση βρεθώ, όπως το έχω κάνει μέχρι σήμερα, για το κοινό συμφέρον και την πρόοδο των νησιών μας.

Συγχαίρω και ευχαριστώ και εκείνους που δεν προκρίθηκαν, για την συμμετοχή τους και την προσφορά τους στους Δημοκρατικούς θεσμούς και για τον αγώνα τους για την πρόοδο και την ευημερία της Κοινωνίας μας. Εύχομαι να διατηρήσουν ακέραιο τον ενθουσιασμό και την διάθεση να προσφέρουν, που επέδειξαν, επειδή θα είναι πάντα χρήσιμοι στον λαό μας.

Συγχαίρω εκείνους τους συμμετέχοντες στην εκλογική αναμέτρηση που επέδειξαν πολιτικό ήθος, γιατί αυτό είναι δείγμα πολιτισμού και αξιοπρέπειας και αποτελεί την βάση για το χτίσιμο μιας ευνομούμενης Πολιτείας, χωρίς την οποία τίποτα δεν μπορούμε να επιτύχουμε.

Ας γίνουν πραγματικότητα τα ευγενικά όνειρα όλων σας.

Μήλος, 23-05-2014

ΠΕΤΡΟΣ ΗΛΙΑΚΗΣ

Υπ. Περιφερειακός Σύμβουλος Μήλου

SHARE