Εργατικό Κέντρο Μήλου, Α’ ΕΛΜΕ και Ο.Τ.Α Μήλου καλούν σε απεργία την Τρίτη 16 Ιουλίου

Το Εργατικό Κέντρο Μήλου, o Σύλλογος Εργαζομένων O.T.A Μήλου και η Α΄ ΕΛΜΕ ( Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ) Κυκλάδων καταδικάζουν με τον πιο απερίφραστο τρόπο τη νέα επίθεση της κυβέρνησης ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Δηλώνουν τη θέληση τους να αγωνιστούν με τις δυνάμεις τους στη Μήλο ενάντια στην προσπάθεια επιβολής  εργασιακής βαρβαρότητας και συνολικής ναρκοθέτησης των θεμελίων του κοινωνικού οικοδομήματος στην Ελλάδα.

 Ειδικότερα με το σχέδιο νόμου που κατατίθεται στη Βουλή για ψήφιση τίθενται σε διαθεσιμότητα 12.500 εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα μεταξύ των οποίων 2.500 εκπαιδευτικοί όπως και χιλιάδες σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί. Χιλιάδες ανθρώπων που καταστρέφονται οι ζωές τους, όπως και των εκατοντάδων χιλιάδων που έχουν προηγηθεί . Προστίθενται στα ατέλειωτα νούμερα της ανεργίας, που ενάντια στον υποτιθέμενο αγώνα της κυβέρνησης και των διάφορων «επενδυτών» στην Ελλάδα είναι τα μοναδικά νούμερα που έχουν διαρκή «ανάπτυξη» στον τόπο μας. Είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ και δεν θα γίνουμε ΑΡΙΘΜΟΙ! Εάν τους ενδιαφέρουν τα νούμερα γιατί δεν απαντούν στο ερώτημα :

Πώς γίνεται τα 288 δισ ευρώ που ήταν το χρέος της χώρας, πριν τα μνημόνια και τη δημοσιονομική προσαρμογή , να έγιναν ήδη 321 δισ ,ενώ προηγήθηκε  το PSI (κούρεμα)κατά 107 δισ. ευρώ και οι δαπάνες του κράτους περιορίστηκαν κατά 60 και πλέον δισ ευρώ;

Τολμούν οι γελοίοι εκφραστές αυτής της πολιτικής και οι χρυσοπληρωμένοι δημοσιογράφοι τους να λένε πως αυτά γίνονται για την ανάπτυξη, για ένα καλύτερο αύριο του τόπου μας. Χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα για τις στρατιές ανέργων του ιδιωτικού τομέα αυτοί που  με τις πολιτικές τους τις δημιούργησαν. Τολμούν να λένε πως θα φτιάξουν έναν πιο λειτουργικό και σωστό για τους πολίτες δημόσιο τομέα αυτοί που τον συγκρότησαν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αυτοί που ξεπουλάνε σήμερα , χωρίς ντροπή, κάθε δημόσιο αγαθό και περιουσία. Υπερασπιζόμαστε την προάσπιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,που η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών και των εργολάβων θέλει να λεηλατήσει , αναλαμβάνοντας υπηρεσίες ,όπως η διαχείριση των απορριμμάτων. Οι εργολάβοι ,ιδιοκτήτες Μ.Μ.Ε., μανιωδώς θέλουν να τους εκχωρηθεί η συγκεκριμένη αρμοδιότητα για να θησαυρίσουν οι ίδιοι σε βάρος των πολιτώ

Γιʼ αυτά τα δημόσια αγαθά αλλά και για τις ίδιες τις ζωές μας που καταστρέφονται αγωνιζόμαστε σήμερα μαζί με όλους τους άλλους εργαζόμενους στην Ελλάδα. Δεν νοείται σήμερα κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Αυτό που μας αφορά όλους είναι το γκρίζο τοπίο της εργασιακής ανασφάλειας, η αμφισβήτηση και κατάργηση  των στοιχειωδέστερων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που χωρίς αυτά δεν υπάρχει η έννοια της δημοκρατίας. Μας αφορά όλους η πραγματικότητα της μερικής, απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, η πραγματικότητα της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Μια από τις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης είναι και η κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ). Επειδή λένε παρέχεται αυτή η εκπαίδευση και στα ΙΕΚ, τους ιδιώτες δηλαδή,  τους οποίους εξυπηρετεί αυτή η απόφαση. Ανατρέπουν έτσι την εκπαίδευση των μαθητών που ακολουθούσαν αυτό τον τομέα στα ΕΠΑΛ και οδηγούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία. Ανάμεσα τους η εξαιρετική εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Εικοσιπεντάκη από το ΕΠΑΛ Μήλου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Μήλου να συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία της Τρίτης 16/7. Καλούμε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μήλου να εκδηλώσει την συμπαράσταση του με κάθε πρόσφορο μέσο στον αγώνα των εργαζόμενων για την αντιμετώπιση αυτής της βαρβαρότητας. Απέναντί της οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι. Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την προάσπιση της ατομικής και συλλογικής μας αξιοπρέπειας. Σε αυτό τον αγώνα που δεν ξεκίνησε χτες και δεν τελειώνει αύριο δεν περισσεύει κανείς. Είναι ο αγώνας για τις ζωές μας !    

SHARE