Ερωτήματα του Νίκου Λογοθέτη για τα Δημόσια έργα της Κιμώλου

Ο Νίκος Λογοθέτης πολιτευτής Κυκλάδων και υποψήφιος Δήμαρχος Κιμώλου, θέτει ερωτήματα προς τον πρώην Κοινοτάρχη και υποψήφιο Δήμαρχο Κιμώλου κ. Γιάννη Βεντούρη σχετικά με τα δημοσιά έργα της Κιμώλου.

“Ο κάθε συμπολίτης μας, έχει το δικαίωμα, να διεκδικήσει τον θώκο του Δήμαρχου, ωστόσο οφείλει να δείχνει στην πράξη, τα έργα του, το όραμα του, τα προσόντα του, το σημαντικότερο, όμως είναι με ποιους τρόπους και με ποιές νόμιμες ενέργειες, θα επιλέξει να οδηγήσει στην ανάπτυξη, και την πρόοδο, του νησιού μας, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα, το όφελος όλων των πατριωτών μας, και όχι μόνο μιας μεμονωμένης ομάδας των Κιμωλιατών.
Άραγε τι έχει να μας πει ο κύριος Γ. Βεντούρης ? Όπου μετά από 20-25 χρόνια αδράνειας, και μακριά από τα κοινά της Κιμώλου, επανέρχεται υπάρχει κάποιος λόγος ? .Οι κάποιοι παρατρεχάμενοι πατριώτες, για τους δικούς τους λόγους και για τα προσωπικά τους συμφέροντα, τον έβαλαν μπροστά? Ή μήπως βολεύονται κάποιοι, ώστε να καλύψουν, τις αμαρτίες του παρελθόντος??? Ώστε να εξυπηρετήσουν, τα δικά τους συμφέροντα και μόνο;;;; Ίσως ο κύριος Γ. Βεντούρης, έχει ξεχάσει στη δωδεκαετή θητεία του, ως Κοινοτάρχης αλλά και επί οκτώ χρόνια στην αντιπολίτευση της κοινότητας, πόσα πολλά εκατομμύρια δραχμές δόθηκαν στην Κίμωλο, που σήμερα θα έπρεπε η Κίμωλος να είναι υπόδειγμα, σε όλες τις υποδομές της και να ξεχωρίζει από όλες τις Κυκλάδες. Είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που δημιούργησε στο νησί μας με αντίκτυπο, το φρενάρισμα, της ανάπτυξης στη Κίμωλο και όλα αυτά λόγο της ανικανότητας του, αλλά και των κακών συνεργατών και τεχνικών συμβούλων, που είχε δίπλα του όλα τα χρόνια της θητείας του, με αποτέλεσμα η Κίμωλος, να είναι μακριά πίσω από την πρόοδο, και την ανάπτυξη.

Ερωτάτε ο πρώην Πρόεδρος, της κοινότητας Κιμώλου και υποψήφιος Δήμαρχος, κύριος Γ. Βεντούρης, αν είναι σε θέση να μας ενημερώσει και να πει σε όλους τους πατριώτες μας, ένα λόγο και με τι ακριβώς όραμα, κατεβαίνει σε ότι άφορα την πρόοδο και την ανάπτυξη της Κιμώλου.

Μήπως θέλει να εφαρμοστούν, πάλι οι νοοτροπίες, και οι αναχρονιστικές αντιλήψεις, του παρελθόντος, που υπήρχαν πριν 20-25 χρονιά στην Κίμωλο???

Ας μας πει λοιπόν ο κύριος Γ. Βεντούρης πρώην Κοινοτάρχης, για το έργο του ΒΙΟ.ΚΑ.. που στοίχισε, 205.000.000 εκατομμύρια δραχμές το έτος 1996, και το έργο αυτό μέχρι και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί, με την δική του υπαιτιότητα, καθώς και στην συνεχεία, και με την υπαιτιότητα, του πρώην Δημάρχου κύριου Θ. Μακγανιώτη, που παρέλαβε παράνομα ένα έργο ημιτελές μετά από 14-16 χρονιά oπου αρνήθηκαν να παραλάβουν, οι προηγούμενες, κοινοτικές αρχές, συμφώνα πάντα, με την αρχική περιβαλλοντική, αδειοδότηση του 1994, για την ολοκλήρωση όλου του έργου. Υπήρχε συνεχεία και επανελήφθησαν, και επί της θητείας του πρώην Δημάρχου κύριου Θ. Μακγανιώτη, ενέργειες με μη νόμιμες διαδικασίες, σύμφωνα πάντα με τεκμηριωμένα στοιχεία από το πόρισμα καταπέλτης του υπουργείου οικονομικών της γενικής διεύθυνσης δημοσιονομικών ελέγχων για το έργο του ΒΙΟ.ΚΑ. Κιμώλου. Να μας πει λοιπόν ο κύριος Γ. Βεντούρης ποιοι ευθύνονται??? Ενώ πληρώθηκαν οι εργολάβοι το έτος 1996 και εξοφλήθηκε στο σύνολο του έργου με το ποσό των 205.000.000 εκατομμυρίων δραχμών. Αλλά δυστυχώς, το έργο δεν ολοκληρώθηκε, συμφώνα πάντα με τους περιβαλλοντικούς όρους του 1994.

Σήμερα, μετά από 25 χρονιά το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, και χρειάζονται πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τα έργα βελτίωσης που υπολείπονται, τα οποία θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί  επί θητείας του πρώην Κοινοτάρχη κύριου Γ. Βεντούρη, καθώς και στην πορεία, από τον πρώην Δήμαρχο κύριο Θ. Μακγανιώτη πριν από πολλά χρόνια, ήτοι κτηριακές εγκαταστάσεις- ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός,- καθώς και ο χερσαίος-υποθαλάσσιος- αγωγός και αλλά πολλά έργα, ώστε ο βιολογικός να είναι σε πλήρη λειτουργιά, και σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία και τους περιβαλλοντικούς Όρους του 1994, με τους όποιους δανειοδοτήθηκε το έργο και εκταμιέυθηκε το ποσό των 205.000.000 εκατομμυρίων δραχμών.

Όσον άφορα δε, το πρόστιμο των 88.500 ευρώ που επεβλήθη στον Δήμο Κιμώλου το 2011 από τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος /ΥΠΕΚΑ, επεβλήθη διότι κάποιοι, συγκεκριμένοι άνθρωποι, που είχαν την ευθύνη κατασκευής και λειτουργιάς του έργου του ΒΙΟ.ΚΑ. καθώς και ο Δήμος Κιμώλου δεν έκαναν σωστά και νόμιμα, τη δουλειά τους ως όφειλαν, και για το λόγο αυτό οι πατριώτες μας, πληρώνουν και θα πληρώνουν, τις αυθαιρεσίες, που παρανόμος, διενέργησαν κάποιοι στο παρελθόν.

Αντί να κάνουν το αυτονόητο αυτοί έκαναν αλχημείες με αποτέλεσμα το έργο έως και σήμερα, να είναι ημιτελές, να υπολειτουργεί, και να μην έχει ολοκληρωθεί. Διότι όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν την θέση τους, για δικός τους όφελος. Το ίδιο σενάριο έχει επαναληφθεί και σε άλλα έργα όπως το έργο του χυτά το έργο της γεωθερμίας για την παράγωγη νερού και για άλλες υποδομές στο νησί, για όλα αυτά τα έργα έχουν δοθεί πολλά εκατομμύρια δραχμές για την Κίμωλο, αλλά οι κιμωλιάτες δεν έχουν ωφεληθεί.

Όμως είναι κοινό μυστικό, για όλους τους πατριώτες μας, ότι οι εργολάβοι πληρώθηκαν και τα έργα ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν, ποτέ δεν λειτούργησαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν με την πάροδο του χρόνου.

Με αυτό το όραμα θέλει να διεκδικήσει τη θέση του Δήμαρχου μετά από 20-25 χρονιά αδράνειας από τα κοινά της Κιμώλου ο κύριος Γ. Βεντούρης?

Με την ανυπαρξία σας, και την ανικανότητα σας, αφήσατε σε άλλους, να κάνουν κουμάντο, για λογαριασμό της κοινότητας, με αποτέλεσμα αυτό να είναι εις βάρος του νησιού μας και των πατριωτών μας ώστε να μην ολοκληρωθεί το έργο του ΒΙΟ.ΚΑ.                                      Πολύ απλά βάλατε τους λύκους να φυλάνε τα πρόβατα.

Κύριε Γ. Βεντούρη μετά από όλα αυτά που έχετε πράξει στο παρελθόν

Σήμερα Επανέρχεστε μετά από 20-25 χρόνια και διεκδικείτε τον Δήμο Κιμώλου και την ψήφο των πατριωτών μας, πείτε μας ένα σοβαρό λόγο, που το κάνετε τώρα, στη παρούσα φάση, και όχι πριν χρόνια πίσω, εγώ το γνωρίζω πολύ καλά το γιατί τώρα εσείς πρέπει να πείσετε τους πατριώτες μας να πείτε την αλήθεια με ειλικρίνια και μόνο, γιατί εσείς είσαστε υπόλογος, το τι ακριβώς έγινε στα χρόνια, που εσείς είσαστε Κοινοτάρχης και εσείς είσαστε υπέυθυνος, για ολα τα δημόσια εργα της κιμώλου, που δεν ολοκληρώθηκαν, ενω πληρώθηκαν.

Να σας θυμίσω λοιπόν κάτι που έχετε ξεχάσει κύριε Βεντούρη, οι πολιτικοί σας αντίπαλοι ήταν έτοιμοι να σας πετάξουν στην θάλασσα για το θέμα του βενζινάδικου το οποίο και αυτό δεν είχατε ολοκληρώσει. Ωστόσο το μόνο έργο το οποίο ολοκληρώθηκε τελικά και λειτουργεί μέχρι και σήμερα, είναι το βενζινάδικο και μόνο.

Θα πρέπει όμως να σας υπενθυμίσω, ότι αυτό οφείλετε στις δίκες μου ουσιαστικές ενέργειες και μόνο, σε ότι άφορα την λειτουργιά του, για την εγκατάσταση και για τον πλήρη ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό κ.λ.π. ώστε να είναι δυνατή έως και σήμερα η λειτουργία του βενζινάδικου, από την εταιρεία ΕΚΟ. Μήπως το έχετε ξεχάσει ?

Σας υπενθυμίζω, ότι οι πατριώτες μας, δεν τρώνε κουτόχορτο, δεν είναι χαζοί, δεν ξεχνούν, και κρίση έχουνε και μνήμη, και να μην τους υποτιμάτε θυμούνται πολύ καλά, τι έχετε κάνει κατά το παρελθόν στα πολλά χρονιά που ήσασταν Κοινοτάρχης, τι προσφέρατε στο νησί μας, και στους πατριώτες μας?

Κύριε Γ. Βεντούρη μην ξεχνάτε, ότι επανειλειμμένα κατά το παρελθόν, έχετε εκτεθεί ανεπανόρθωτα, σε όλους τους πατριώτες μου, μην προκαλείτε την τύχη σας, και μην συνεχίζεται, να εκτίθεστε.!!

Όσον άφορα τα πρόσφατα γεγονότα και τα καυτά προβλήματα, που έχουν προκύψει στο νησί μας για το κτηματολόγιο και το δασικό και αυτό που βιώνουμε σήμερα, όλοι μας, περά από τις ατομικές μας ευθύνες που μπορεί να υπάρχουν, οι μεγαλύτερες ευθύνες, βαρύνουν το κτηματολογικό γραφείο Κιμώλου, οφείλετε στην κοινότητα και στην συνέχεια στον Δήμο και στα δικά σας λάθη, και παραλήψεις, έχετε μέρος ευθύνης και εσείς κύριε Γ. Βεντούρη καθώς και ο πρώην Δήμαρχος κύριος Θ. Μαγκανιώτης, που δεν είσαστε ποτέ άξιοι, να ρυθμίσετε και να λύσετε προβλήματα, που υπήρχαν μεταξύ των ιδιοκτησιών του Δήμου Κιμώλου και των ιδιοκτησιών των πατριωτών μας αλλά και για τις μεταξύ τους τυχόν διαφορές. Θα μπορούσατε έστω, με την συνεργασία του κτηματολογικού γραφείου Κιμώλου, καθώς και την συνεργασία της Κτηματολόγιο Α.Ε., να βοηθήσετε όλους τους πατριώτες μας, ώστε σήμερα να μην είχαμε φτάσει, σε αυτήν την κατάντια και επώδυνη για όλους μας, κατάσταση. Θα μπορούσατε να ενεργοποιήσετε όλους τους μηχανισμούς εκείνους, προκειμένου να βοηθήσετε, και να λύσετε κατά περίπτωση προβλήματα για όλους τους πατριώτες μας, αλλά δεν κάνατε απολύτως τίποτα, όπως όλα τα έργα που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν έτσι και αυτό το μεγάλο θέμα το βάλατε στον αυτόματο.

Υπήρχε κάποιος λόγος??? Γιατί τα αφήσατε όλα στην τύχη τους? Σήμερα είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι δεν ορίζουμε της ιδιοκτησίες μας και δεν μπορούμε να σηκώσουμε ούτε μια πετρά από τα χωράφια μας.

Τρέχει και δεν φτάνει, ο σημερινός Δήμαρχος κύριος Κ. Βεντούρης, με τα τόσα πολλά προβλήματα που έχετε δημιουργήσει στο νησί μας και οι δυο σας, πρώην Κοινοτάρχης και πρώην Δήμαρχος, τρέχει να μαζέψει τα αμάζευτα, για τις δικές σας αμαρτίες, και τα λάθη σας, λόγω της ανικανότητας και των δυο σας.

Με την ευκαιρία αυτή, ας μας πει ο κύριος Θ. Μαγκανιώτης γιατί βιάστηκε να κάνει τα εγκαίνια του λιμανιού της Ψάθης, την δεδομένη στιγμή που δεν είχε ολοκληρωθεί?

Η άποψη μου κύριε Γ. Βεντούρη είναι ότι εσείς και ο κύριος Θ. Μαγκανιώτης αποδείξατε, με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο, σε όλους τους πατριώτες μας που σας ψήφισαν, πόσο ανίκανοι είσαστε και ποσό λίγοι είστε!!! Φρενάρατε την ανάπτυξη και την πρόοδο της Κιμώλου. Έχετε παρελθόν αλλά δεν έχετε μέλλον!!”

Εύχομαι σε όλους τους πατριώτες μου και σε όλες τις Κυκλάδες

Καλό Πάσχα και Χρονιά Πολλά.

Μετά τιμής
Νίκος Λογοθέτης Πολιτευτής Κυκλάδων

Υποψήφιος Δήμαρχος Κιμώλου

SHARE