Δριμύ “κατηγορώ” κατά Δαμουλάκη. Προωθούνται έργα,αντικρούει ο δήμαρχος

Εξελίξεις δρομολογεί η θυελλώδης έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου, για τα προβλήματα του νερού και των λυμάτων, που ολοκληρώθηκε μετά απο έξι ώρες, στις 12 τα μεσάνυχτα, με εντυπωσιακή προσέλευση δημοτών.

Ο διευθυντής του ΚΥΜ κ.Ηλ.Αποστολόπουλος,  δήλωσε ευθέως ότι μαζί με κατοίκους του νησιού προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του δημάρχου και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, για κίνδυνο της δημόσιας υγείας απο τα λύματα που εξακολουθούν να υπάρχουν στις περιοχές της Αγίας Στυλιανής και της Ντανταλιάς, καθώς και πάνω απο το μονάδα του βιολογικού, όπου ή λίμνη είναι έτοιμη να σπάσει. «Υπάρχει μείζον πρόβλημα για το νησί. Υπάρχει ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να σπάσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο γιατρός.

Απο την πλευρά της η παιδίατρος του Κέντρου Υγείας κυρία Ζωή Γεωργοπούλου προχωράει σε καταγγελία στο Υγειονομικό, μετά την παραδοχή απο την αντιδήμαρχο κυρία Σοφία Βαμβακάρη ότι δεν έγινε έλεγχος της ποιότητας του νερού που μπήκε στις δεξαμενές και πέρασε στο δίκτυο.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών. Δημότες που πήραν το λόγο ζήτησαν απο το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν επιτέλους λύσεις. Ταυτόχρονα τους κατήγγειλαν για απαξιωτική, ειρωνική και προσβλητική συμπεριφορά απέναντί τους. Μάλιστα, οι δυο γιατροί έθεσαν ευθέως και θέμα παραίτησης του δημάρχου και των δημοτικών  συμβούλων.

Ο κ.Δαμουλάκης αντέκρουσε τις καταγγελίες, παραθέτοντας σειρά εγγράφων, (θα αναρτήσει, όπως υποσχέθηκε στο διαδίκτυο), με τα οποία υποστηρίζει ότι ο Δήμος έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για έργα, τόσο για την ύδρευση, όσο και για την αποχέτευση.

Η μετάδοση της συνεδρίασης απο τα ερτζιανά ξεκίνησε  μετ’ εμποδίων, με αλλεπάλληλες διακοπές, οι οποίες τελικά και αφού πέρασε ένα δύωρο,…αποκαταστάθηκε.

SHARE